Τα κεράσια και μια πράσινη σαλάτα!

2051 0

Tα κεράσια και μια πράσινη σαλάτα!

Σαλάτα με σέσκουλα, λάπαθα, κεράσια και φέτα

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά… εχθές η ζέστη -μαζί την υγρασία- μου φάνηκε αφόρητη!

Αδύνατον να καθίσει κανείς πάνω σε καυτές εστίες και κατσαρόλες, αλλά και φούρνους που ζεματάνε… Για κάτι τέτοιες ώρες μια γρήγορη και νόστιμη σαλάτα φαντάζει και είναι το τέλειο ελαφρύ γεύμα! Είναι η σανίδα σωτηρίας μου!

Σάββατο πρωί και η πράσινη λαϊκή γέμισε τα μάτια και τη σκέψη μου με χρώματα και νόστιμες ιδέες…  Πάγκοι γεμάτοι με νεαρά φύλλα σέσκουλου, λάπαθα(ξινίθρες) αλλά και ζουμερά, κατακόκκινα κεράσια… αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής μου σαλάτας.

Αυτά τα baby φύλλα σέσκουλου με την χαρακτηριστική πικράδα και την υψηλή διατροφική αξία, μαζί με τα λάπαθα με την ήπια ξινή τους γεύση – το πικρό και το ξινό,οι δύο αυτές γεύσεις που είναι τόσο ευεργετικές για την υγεία μας και δυστυχώς έχουμε ξεχάσει , τις έχουμε αφαιρέσει απ΄τη διατροφή μας. Ας ξαναβάλουμε στα πιάτα  μας λοιπόν τα πικρά χόρτα και βότανα, τους πικρούς καρπούς που δεν είναι καθόλου δυσάρεστοι, αν συνδυαστούν σωστά. Ας μην ξεχνάμε τη λαϊκή ρήση «πικρό φαϊ, γλυκό στομάχι».

Ένας εξαιρετικός και ισορροπημένος συνδυασμός! Τα τραγανά και δροσερά λαχανικά ,η πλούσια και αλμυρή φέτα, τα γλυκά και ζουμερά κεράσια, η γήινη χροιά της ελιάς, η αψάδα και η χαρακτηριστική γεύση του φινόκιο μαζί με το πικάντικο και εύγεστο ντρέσινγκ κάνουν αυτή τη σαλάτα ένα ενδιαφέρον ελαφρύ γεύμα, γεμάτο γεύσεις και υφές! Προσθέστε μερικά κρίθινα παξιμάδια ή ξηρούς καρπούς αν θέλετε.

Για αυτή τη σαλάτα επέλεξα το αγαπημένο μου, μονοποικιλιακό αγουρέλαιο Serion(εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάκρης) που είναι απίθανο!

 

Συνοδέψτε αν θέλετε, ένα ψητό ψάρι ή ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο, με αυτή τη δροσερή και πρωτότυπη σαλάτα.

Εγώ την καταευχαριστήθηκα, ελπίζω και εσείς!

 

Σαλάτα με σέσκουλα, λάπαθα, κεράσια και φέτα

Μερίδες: 4  Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Υλικά για τη σαλάτα

  • ½ μάτσο νεαρά φύλλα σέσκουλο(σπανάκι ή μαρούλι αν δεν βρείτε σέσκουλα)
  • ½ μάτσο λάπαθα( ή ρόκα)
  • 15-20 κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
  • 100-150 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 10 λεπτές φέτες φινόκιο
  • 10 ελιές Μάκρης
  • Μερικά φύλλα δυόσμου(προαιρετικά)
  • Αμύγδαλα ή καρύδια(προαιρετικά)

Υλικά για το dressing

  • 1/3 κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2κ.σ.πετιμέζι
  • 1 σκ.σκόρδο(προαιρετικά)
  • 3-4 φύλλα δυόσμου
  • 1 πρέζα μπουλ πιπέρ ή μπούκοβο(προαιρετικά)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες του φινόκιο, τα κεράσια, τη φέτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Για το dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων για μερικά δευτερόλεπτα.

Φτιάξτε την αγαπημένοι μου φίλοι, και μην ξεχνάτε να μαγειρεύετε με τα υλικά της εποχής!

Περιμένω τις φωτογραφίες σας!

 

 

Related Post

Happy Valentine’s brunch!

Posted by - 12 Φεβρουαρίου, 2020 0
Happy Valentine’s brunch! Eντάξει, σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο! Απ’ την άλλη πάλι,…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *