Καραντίνας  ψησίματα και τα Cinnamon Rolls!

1306 0

Καραντίνας  ψησίματα και τα Cinnamon Rolls!

Για όλους εμάς τους ρομαντικούς bakers! Για όλους εμάς που λατρεύουμε να πιάνουμε ζυμάρια, να πλάθουμε, να ψήνουμε, να νιώθουμε τη μαγεία, να παθιαζόμαστε με κάθε είδους ζύμη…

Πώς να περιγράψω αυτή την αίσθηση? Εσύ που «είσαι μαζί μου» απλά το ξέρεις…το νιώθεις…Και πόσο μάλλον τώρα… αυτές τις παράξενες μέρες καραντίνας! Aυτές τις μέρες που πρέπει και θα μείνουμε στο σπίτι!

Μια μοναδική ευκαιρία! Μια μοναδική ευκαιρία  θα σου χαρίσουν αυτά τα αφράτα ψωμάκια με ζάχαρη και κανέλα… της χαλάρωσης, της ικανοποίησης, της δημιουργικότητας, της προσφοράς!

Ναι, ναι! Αυτά τα αφράτα ψωμάκια με ζάχαρη και κανέλα, τα γνωστά και ως cinnamon rolls, θα μοσχοβολήσουν το σπίτι σου και την καρδιά σου, με αρώματα γλυκά και μεθυστικά… βούτυρο, κανέλα, καραμέλα!

Γιατί αυτά τα cinnamon rolls  είναι ο ορισμός των  «χουχουλιάρικων» ψησιμάτων καραντίνας! Και αυτή η συνταγή είναι για μένα αγαπημένη!

Για ένα σούπερ πρωινό, για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι, πίστεψέ με είναι η καλύτερη συνοδεία! Το καλύτερο “treat” για τα παιδιά, τον-την σύζυγο, για σένα τον ταπεινό μάγειρα του σπιτιού!!

 

Υπέροχα μαλακά, ζουμερά, αφράτα… γλυκά και μυρωδάτα… λιώνουν στο στόμα!

Πασαλειμμένα με μια γκανάζ λευκής σοκολάτας δε, γίνονται απλά ακατάμαχητα.

Ανασκουμπώσου λοιπόν! Ήρθε η ώρα να ζυμώσουμε, να πλάσουμε, να ψήσουμε νοστιμιές για πεινασμένα παιδιά και γονείς!

Και ναι! Είμαι μια ρομαντική baker… εσύ?

 

 

Cinnamon Rolls

  • Μερίδες: 12τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 40  λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα & 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος:35 λεπτά

Υλικά

Για τα cinnamon rolls

  • 550γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8γρ.
  • 100γρ.βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 240γρ.χλιαρό γάλα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη

 Για τη γέμιση

  • 200γρ.καστανή ζάχαρη
  • 3κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 60γρ. βούτυρο γάλακτος μαλακό
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος(για την επάλειψη)

 

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας

  • 150γρ. λευκή σοκολάτα
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας και αφήστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώστε το βούτυρο της ζύμης και αφήστε το στην άκρη να είναι χλιαρό.

Στο μπολ του μίξερ βάσης προσθέστε το χλιαρό γάλα(προσοχή μην καίει), τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατέψτε και αφήστε για μερικά λεπτά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και ανακατέψτε με ένα σύρμα.

Βάλτε το γάντζο στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι με το αλάτι σταδιακά συνεχίζοντας το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα. Επειδή όλα τα αλεύρια δεν είναι ίδια, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αν δείτε ότι η ζύμη κολλάει πολύ.

Ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά σε μια ζύμη μαλακή, απαλή και ελαστική που κολλάει ελαφρά.

   

Τοποθετήστε  σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και δουλέψτε για λίγο τη ζύμη. Πλάστε σε μπάλα και τοποθετήστε σε μπολ το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρά. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

  

   

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Αδειάστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη θα είναι μαλακή και εύπλαστη. Ανοίξτε πανεύκολα με τη βοήθεια ενός πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 1 ½εκ. περίπου.

Απλώστε το μαλακό βούτυρο(60γρ.) πάνω στο φύλλο ζύμης σε κομματάκια. Αλείψτε με τα χέρια να πάει παντού στη ζύμη, ομοιόμορφα. Πασπαλίστε από πάνω με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης-μοσχοκάρυδο.

   

 

Αρχίστε τα ρολάρετε ελαφριά και προσεχτικά τη ζύμη σε ρολό.

  

Κόψτε το ρολό σε 12 τεμάχια με ένα μαχαίρι που θα το βουτυρώνετε ελαφρά, αν κολλάει.

Βουτυρώστε ένα παραλληλόγραμμο ταψί κεραμικό, ή πυρέξ μεγέθους 33Χ23εκ.

Τοποθετήστε τα rolls με απόσταση μεταξύ τους. Καλύψτε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε μέγεθος για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.

 

Προθερμαίνετε  το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετήστε το ταψί στο μεσαίο ράφι και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε απ΄τον φούρνο και με ένα πινέλο αλείψτε απαλά την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε ακόμα 20-22 λεπτά, προσέχοντας να χαμηλώσετε την θερμοκρασία αν αρχίσουν να «αρπάζουν» από πάνω.

Σε μπεν μαρί (μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) και σε χαμηλή φωτιά λιώστε προσεκτικά τη λευκή σοκολάτα. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί.

Μόλις τα rolls είναι έτοιμα, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το ταψί σε μια σχάρα. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και περιχύστε με το γλάσο.

 

 

Απολαύστε αμέσως και μην ξεχνάτε πως #menoumespiti!

 

 

 

 

 

 

Related Post

Κουνουπίδι & cheese!

Posted by - 12 Νοεμβρίου, 2020 0
Κουνουπίδι & cheese! Πραγματικά δεν είναι υπέροχα τα κουνουπίδια? Και πόσο όμορφα και ζωηρά φαίνονται στoυς πάγκους της λαϊκής και…

H σαλάτα μπρόκολο αλλιώς!

Posted by - 14 Μαρτίου, 2019 0
H σαλάτα μπρόκολο αλλιώς! Καλή Σαρακοστή φίλοι μου,  με υγεία! Πως περνάνε έτσι οι μέρες βρε παιδιά? Μπήκαμε πια στη…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *