Σαγανάκι με αυγά, σουτζούκι, πιπεριές και πατάτες!

2715 0

Σαγανάκι με αυγά, σουτζούκι, πιπεριές και πατάτες!

Τα σαγανάκι είναι ένα καταπληκτικό πιάτο! Συνάμα είναι πανεύκολο και γρήγορο.

Είναι ο τέλειος, παραδοσιακός μεζές που όλοι οι Έλληνες λατρεύουμε να απολαμβάνουμε με ένα τσιπουράκι, μια μπυρίτσα ή λίγο κρασάκι.

Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που ακούω τη λέξη σαγανάκι… Σαγανάκια με γαρίδες, με μύδια, με λαχανικά και κρεατικά, με τυριά! Είναι όλα τους θεσπέσια.

Μα σήμερα σας έχω κάτι άλλο, ένα σαγανάκι από την Πόλη, με το απίθανο σουτζούκι, το πολίτικο. Η γεύση του σουτζουκιού είναι τόσο μοναδική και βαθιά, ελαφρώς πικάντικη, κάνει τη διαφορά σε αυτό το σαγανάκι, αλλά και σε ένα πεινιρλί ή μια πίτσα.

 

Φρέσκα, κρεμώδη αυγουλάκια, γλυκές και τραγανές πιπεριές, baby πατατούλες σοτέ και τυράκι μελίχλωρο Λήμνου που λιώνει και γίνεται μμμ…. μπουκιά και συγχώριο! Ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι, λίγο τσιπουράκι και καλή παρέα σε μια καλοκαιρινή βραδιά…

Σαγανάκι ουσιαστικά σημαίνει τηγανάκι, αυτό με τις 2 λαβές στο πλάι. Ωστόσο, από αυτό τρώνε ένα-δυο  άτομα το πολύ. Εγώ λοιπόν το έφτιαξα στο μεγάλο μαντεμένιο μου σκεύος και το απολαύσαμε σαν μεσημεριανό γεύμα με μια χωριάτικη σαλάτα και παγωμένη μπύρα!

Σαγανάκι με αυγά, σουτζούκι, πιπεριές και πατάτες

  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος : 15 λεπτά

Υλικά

  • 6 φρέσκα αυγά βιολογικά
  • 4κ.σ. βούτυρο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σουτζούκι σε ροδέλες
  • 10-15 baby πατατούλες βρασμένες και κομμένες στη μέση
  • 100γρ.τυρί μελίχλωρο Λήμνου ή γραβιέρα
  • 2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  • Φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • μπούκοβο (προαιρετικά)

το σερβίρισμα

  • Χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε  μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο,και τις πατάτες από την κομμένη πλευρά τους.

Τις σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε σε μια άκρη του τηγανιού και το σουτζούκι και το μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος τις πατάτες και το σουτζούκι με τρυπητή κουτάλα.

Συνεχίζουμε με τις πιπεριές,τις προσθέτουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αλατίζοντας  μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Στη συνέχεια σπάμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο, αλατιπιπερώνουμε, και τα μαγειρεύουμε, μέχρι ν’ ασπρίσει ελαφρώς το ασπράδι, για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας με το σουτζούκι και τις πιπεριές , στο τηγάνι με  τα αυγά, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια και προσθέτουμε και το τυρί.

    

Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε, για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.

Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο, και ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα του μαϊντανού ,τη ρίγανη και το μπούκοβο.

Σερβίρουμε αμέσως με το φρυγανισμένο ψωμί και μια παγωμένη μπυρίτσα!

Καλή σας όρεξη!!!

 

 

Related Post

Vegan Xριστούγεννα!

Posted by - 14 Δεκεμβρίου, 2018 0
Vegan Χριστούγεννα!! από τη Σταυρούλα Λασκαρούδια Vegan Χριστούγεννα,γίνονται? Φυσικά και γίνονται! Αυτή την χρονιά πήρα την απόφαση για πρώτη φορά,…

Τούρτα γενεθλίων!

Posted by - 29 Μαρτίου, 2018 0
Τούρτα γενεθλίων! Μια τούρτα γενεθλίων… υπέροχη και γιορτινή, για την Πολυαγαπημένη! Την πολυαγαπημένη μου ανιψιά, την μικρή ομορφιά με το…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *