Γρανίτα φράουλα!
Αυτές οι τελευταίες φράουλες που βρήκα προχθές στη λαϊκή ήταν απίθανες!
Αρωματικές, γλυκές και πεντανόστιμες, έγιναν μια γρανίτα τόσο δροσερή, απολαυστική κι υπέροχη!
Ένα πανεύκολο δροσιστικό και ελαφρύ γλυκάκι γεμάτο φραουλένια γλυκιά γεύση αλλά και αρώματα δυόσμου και λάιμ!
Ναι, μ’ αρέσουν πολύ οι γρανίτες και τα σορμπέ… και σε ποιόν δεν αρέσουν άλλωστε!
Μα δεν είναι πανέμορφο, ένα κόκκινο ξυλάκι από σπιτική γρανίτα ? Είμαι βέβαιη πως τα παιδιά σας(και όχι μόνο) θα ξετρελαθούν, όπως ενθουσιάστηκαν οι δυο μικρές μου ανιψούλες που τις δοκίμασαν.
Το καλοκαίρι είναι εδώ… χαρείτε το, έτσι απλά… με ένα ξυλάκι παγωμένη γρανίτα φράουλα!
Και αν δεν βρείτε πλέον φράουλες, χρησιμοποιήστε ώριμα ζουμερά ροδάκινα και θα είναι εξίσου τέλειες!
Γρανίτα φράουλα
- Μερίδες: 8 τμχ(ξυλάκια) Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος κατάψυξης: 14-16 ώρες
Υλικά
- 450γρ.φράουλες πλυμένες χωρίς κοτσάνια(ή ροδάκινα σε κομμάτια)
- 85γρ.ζάχαρη
- 85γρ.νερό
- Χυμό από ένα λάιμ
- Μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας
- Ξύσμα από ένα λάιμ
- 8 θήκες ατομικές για παγωτό ξυλάκι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη, και βράζουμε για μερικά λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το ξύσμα και τα φύλλα δυόσμου. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει και να αρωματιστεί. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου και τοποθετούμε το σιρόπι μαζί με τις φράουλες σε μπλέντερ.
Αλέθουμε και κατόπιν γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 14 ώρες να παγώσουν καλά.
Ξεφορμάρουμε τις γρανίτες μας, και απολαμβάνουμε!
Σημείωση: Aν χρησιμοποιήσουμε γλυκά και ώριμα ροδάκινα, μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης.