Σιγοψημένο χοιρινό σε σάντουιτς( pulled pork)!

1747 0

Σιγοψημένο χοιρινό σε σάντουιτς( pulled pork)!

Να ΄μαι ξανά! Αργοπορημένη… ναι!

Ο χρόνος κυλά και τρέχει τόσο γρήγορα και είναι πραγματικά δύσκολο να συγκεντρωθώ και να γράψω μια συνταγή εδώ στην αγαπημένη μου γωνιά… από  μέρα σε μέρα… από αύριο σε αύριο…

Οι «μαγειρικές» μου-και όχι μόνο- υποχρεώσεις αυξήθηκαν εφέτος, και είμαι πολύ χαρούμενη να μαγειρεύω με μαθητές της πόλης μας, σε ένα ωραίο και πρωτότυπο project μαθημάτων μαγειρικής για παιδιά! Αλήθεια, πόσο υπέροχο να συνεργάζεσαι με παιδιά, μικρά και μεγάλα! Ενθουσιασμός, ενέργεια, γέλια, χαρά, αγάπη…

Παράλληλα, πολλά μαγειρέματα(ταπεράκια…σακουλάκια…) για το ξενιτεμένο μου παιδί, το φοιτητή μου… και  ένα νέο μάθημα μαγειρικής εν όψει -για μεγάλους-  για MEAT LOVERS!!! Stay tuned…

Για όλους τους meat lovers και για τον γιο μου που του αρέσει πολύ, η σημερινή μας συνταγή, λοιπόν. Αυτό το σιγοψημένο χοιρινό, spicy… crispy… yummy pulled pork!

H πιο  ζουμερή και λαχταριστή γέμιση  για ένα αφράτο ψωμάκι μπριος, μαζί με σαλάτα coleslaw(λάχανο-κάροτο) και λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια(αν θέλετε)!

Και μη θαρρείτε πως αυτό είναι ένα πρόχειρο φαγητό, αγαπημένοι μου! Είναι ένα χορταστικό, μεγαλειώδες πλήρες γεύμα… ένα φαγητό του Σαββατοκύριακου.

Τόσο προκλητικά πανεύκολο για να το φτιάξετε, και τόσο προκλητικά υπέροχο για να το απολαύσετε. Αφήστε το φούρνο σας να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Εσείς απλά θα περιμένετε…

Ετοιμάστε το από το προηγούμενο βράδυ, βάλτε το στο φούρνο πρωί πρωί και αφήστε το να ψήνετε αργά και βασανιστικά!

Είστε έτοιμοι?

 

Σιγοψημένο χοιρινό σε σάντουιτς( pulled pork)

Ελαφρώς προσαρμοσμένη από την smitten kitchen

  • Μερίδες: 10-12 σάντουιτς Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 5 ώρες Χρόνος αναμονής: 12 ώρες

Υλικά  για το κρέας

  • 1 ½ κιλά χοιρινή ωμοπλάτη χωρίς κόκαλο (1 ή 2 κομμάτια)
  • 2κ.σ. κοφτές αλάτι
  • 6κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1κ.σ. κοφτή μπουλ πιπέρ ή μπούκοβο
  • 1 κούπα λευκό ξύδι
  • 1/3 κούπας κέτσαπ
  • 1κ.γ. πιπέρι

Υλικά  για την coleslaw

  • 3-4 κούπες λάχανο κομμένο σε λωρίδες λεπτές
  • 2 καρότα τριμμένα
  • ½ κούπα μαγιονέζα
  • ½ κούπα γιαούρτι
  • 1κ.σ.μέλι
  • 1κ.σ.μουστάρδα

 Υλικά  για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 5-6 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κούπα ξύδι λευκό
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 10-12 ψωμάκια μπριος

Εκτέλεση

Το προηγούμενο βράδυ προετοιμάστε το κρέας. Σε ένα μπολάκι φτιάξτε την ξηρή μαρινάδα (rub) ανακατεύοντας το αλάτι, τη μισή ζάχαρη,την πάπρικα, το πιπέρι και το μπουλ πιπέρ. Τοποθετήστε  το κρέας σε ένα σκεύος και κάντε 2-3 χαρακιές διαγώνια κατά μήκος. Καλύψτε το κρέας με την ξηρή μαρινάδα να καλυφτεί καλά απ’ όλες τις πλευρές. Καλύψτε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο και πετάξτε τα ζουμιά που έχει το σκεύος. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς.

Φτιάξτε την υγρή μαρινάδα(mop).Ανακατέψτε σε ένα μπολ, το ξύδι, την υπόλοιπη ζάχαρη, και την κέτσαπ.

Μετά την πρώτη ώρα ψησίματος βγάλτε το ψητό από το φούρνο και περιχύστε με το 1/3 περίπου της ποσότητας του mop. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το mop. (επάλειψη κάθε ώρα με το mop και τα υγρά από το ταψί).

Συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 5 ώρες. Το κρέας θα έχει λιώσει εσωτερικά και θα έχει γίνει τραγανό στην επιφάνεια με ένα βαθύ καφέ σκούρο χρώμα μαζί με μια πηχτή σκούρα σάλτσα.

  

Αφήστε να σταθεί για μερικά λεπτά και στην συνέχεια ξεψαχνίστε το σε μικρά κομμάτια με δύο πιρούνια. Ανακατέψτε με τη σάλτσα που έχει το ταψί. Αφήστε στην άκρη.

    

Φτιάξτε τη σαλάτα coleslaw, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Kόψτε τα κρεμμύδια σε φετάκια. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή  φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε και το ξύδι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ενδιάμεσα.

Στήσιμο του πιάτου: Κόβουμε το κάθε ψωμάκι στη μέση και γεμίζουμε με το κρέας, την σαλάτα και λίγα από τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Απολαμβάνουμε αμέσως!

 

 

 

 

Related Post

Mac and Cheese Gratin Style!

Posted by - 17 Οκτωβρίου, 2018 0
Mac and Cheese Gratin Style! Με άλλα λόγια Μακαρόνια με τυρί, ψημένα (γκρατιναρισμένα) στο φούρνο. Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο…

Οι κουραμπιέδες!

Posted by - 20 Δεκεμβρίου, 2019 0
Οι κουραμπιέδες! Τα Χριστούγεννα για μένα σημαίνουν σίγουρα πολλέεεες ώρες στην κουζίνα!  Αυτό είναι ένα fact(που λένε και στο χωριό…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *