Hello September!

1066 0

Hello September!

Πόσο γρήγορα πέρασε και αυτό το καλοκαίρι! Και αν πάντα ο Σεπτέμβρης με γεμίζει θλίψη(σύνδρομο σχολείου), φέτος βλέπω την νέα εποχή με αισιοδοξία και όρεξη για νέα πράγματα…

Ο Σεπτέμβρης της αρχής και του τέλους, της επιστροφής, της νοσταλγίας , της προσαρμογής, αλλά και της δημιουργικότητας, είναι πάλι εδώ! Όμως εγώ θέλω να βλέπω πως το μελαγχολικό φθινόπωρο μπορεί να μας οδηγήσει σε νέες μαγειρικές δραστηριότητες, έτσι δεν είναι? Να μας προσφέρει λίγο ελεύθερο χρόνο για μαγείρεμα…

 

Όπως και να’ χει, το καλοκαίρι δεν γίνεται να κλείνεσαι με τις ώρες στην κουζίνα. Και μας έχει λείψει η κουζίνα βρε παιδιά!

Ας πάρουμε το Σεπτέμβρη αλλιώς, και ας μαγειρέψουμε ένα εύκολο, γρήγορο και διαφορετικό κοτόπουλο. Το αγαπημένο μου κινέζικο, γλυκόξινο κοτόπουλο!

 

Τρυφερά κομμάτια από στήθος κοτόπουλο και ζουμερές πιπεριές, όλα «λουσμένα» με την πιο τέλεια γλυκόξινη, πυκνή και εθιστική σάλτσα! Φτιάξτε το μαζί με τα αγαπημένα σας νούντλς ή ένα αρωματικό ρύζι.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με χοιρινό ή και με γαρίδες, ταιριάζει τέλεια και με τα δυο.

Τόσο απλό, τόσο νόστιμο, τόσο αρωματικό, τόσο γρήγορο, τόσο χορταστικό!

Φτιάξτε το και καλό μας φθινόπωρο!

 

Γλυκόξινο κοτόπουλο

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 30 λεπτά+30 λεπτά χρόνος για το μαρινάρισμα

Υλικά

για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο σε μέτριους κύβους
  • 1κ.σ. ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι
  • 1κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1-2 πράσινες πιπεριές σε μέτρια κομμάτια
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 αυγό βιολογικό χτυπημένο
  • 2κ.σ.κόρν φλάουρ
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα

  • 300γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 2κ.σ.σάλτσα σόγιας
  • 4κ.σ. λευκό ξύδι ή ξύδι ρυζιού
  • 2κ.σ.ζάχαρη
  • 1σκ.σκόρδο τριμμένη
  • 3κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 2κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2κ.σ.νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

το σερβίρισμα

  • Βρασμένα νούντλς ή ρύζι μπασμάτι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Σε άλλο καθαρό μπολ, ανακατεύουμε το αυγό μαζί με το κόρν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι, να γίνει ένας λείος χυλός.

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στο χυλό και ανακατεύουμε καλά.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι με 2εκ. περίπου ηλιέλαιο και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη σάλτσα, προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, τη σόγια, αλάτι, το ξύδι , τη ζάχαρη, τη ντομάτα και το σκόρδο. Φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σε μια κούπα ανακατεύουμε το κορν  φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με νούντλς ή ρύζι μπασμάτι.

Καλή μας όρεξη!

 

 

 

 

Related Post

Το Μελαχρινό της πεθεράς μου!

Posted by - 18 Φεβρουαρίου, 2021 0
Το Μελαχρινό της πεθεράς μου! Κάποτε που δεν ξέραμε την γαλλική τάρτα σοκολάτας με τα καραμελωμένα φουντούκια… κάποτε… όταν δεν…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *