Αποστολή στη Μπριζ:Μεσαιωνικό παραμύθι, βάφλες και μπύρες!

1568 0

Ταξίδεψα στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην παραμυθένια Μπριζ τον περσινό Δεκέμβρη, για ένα long weekend με σκοπό και πάλι νέες γαστρονομικές δοκιμές και όχι μόνο!

Και φυσικά την ερωτεύτηκα τρελά! Τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα γραφικά στενά, τα μεσαιωνικά κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής,η μοναδική ατμόσφαιρα, η τέχνη που σου προκαλεί δέος αλλά και η πεντανόστιμη κουζίνα της δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο.

Η Μπρουζ για την ακρίβεια(Bruges στα Γαλλικά/Brugge στα Φλαμανδικά) είναι μια φλαμανδική πόλη στα βορειο-δυτικά του Βελγίου, μόλις 1 ώρα από τις Βρυξέλλες,  της οποίας το κέντρο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Χαρακτηρίζεται από πολλούς η Βενετία του Βορρά και όχι άδικα, καθώς ένας όμορφος τρόπος γα να δει κανείς την πόλη, είναι μέσω των καναλιών. Μπορεί να ακούγεται λίγο τουριστικό, αλλά δεν πρέπει να το χάσετε. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τη γνωρίσετε, πλέοντας στα πανέμορφα κανάλια… Επιλέξαμε λοιπόν και εμείς  ένα από τα 5 σημεία επιβίβασης της πόλης, και απολαύσαμε εν πλω την αρχαία αρχιτεκτονική της πόλης.

Ως ρομαντικές ψυχές,επισκεφτήκαμε στην άλλη μεριά της πόλης τη λίμνη Minnewater, όπου αντικρίσαμε ένα χιονισμένο καρποσταλικό τοπίο με δέντρα που κρέμονται πάνω από τα νερά της, γέφυρες στρωμένες με πολύχρωμα φύλλα, γραφικά μονοπάτια, ομίχλη και πανέμορφους κύκνους που κολυμπάνε στην ήρεμη λίμνη της αγάπης.

Για τους λάτρεις της μπύρας επιβάλλεται η επίσκεψη  στο μουσείο – ζυθοποιείο “De Halve Maan” που φτιάχνει τις μπύρες Straffe Hendrik και Brugse Zot, η υπέροχη αφιλτράριστη. Καταπληκτικοί χώροι, φανταστικός ξεναγός και θέα σε όλη την Μπριζ!

Τι τρώμε όμως στη Μπριζ; Πολλά και νόστιμα εδέσματα…Για δείτε…

1.Τις υπέροχες βέλγικες βάφλες!!! Γιατί μην ξεχνάμε: Βέλγιο σημαίνει βάφλα!

Και εγώ έφαγα όσες περισσότερες μπορούσα! Κάντε μου τη χάρη και  δοκιμάστε τες αρχικά σκέτες με λίγο βούτυρο και ζάχαρη(άντε και μερικές φρέσκιες φράουλες)…στη συνέχεια αν δεν αντέξετε στον πειρασμό, προσθέστε σιρόπια, σοκολάτες, πραλίνες, σαντιγές και λογής λογής toppings…

Οι καλύτερες κατά τη γνώμη μου, στο Lizzies Wafels.

2.Βέλγικες σοκολάτες και βελούδινες πραλίνες!

Η σοκολάτα στην Μπριζ, ήταν ίσως η καλύτερη που έχω φάει ποτέ, πρέπει να  το παραδεχτώ! Υπάρχουν αμέτρητες σοκολατερί, ίδιες με κοσμηματοπωλεία…

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι  το  The chocolate line προσφέρει  σοκολάτα υψηλής ποιότητας που ξετρελαίνει! Μια δοκιμή θα σας πείσει…

3.Μύδια αχνιστά με βέλγικες τηγανιτές πατάτες!

Θεωρείται άτυπα το εθνικό φαγητό του Βελγίου! Και είναι υπέροχος συνδυασμός! Δοκιμάστε τα, στο εξαιρετικό εστιατόριο De Vlaamsche Pot για γνήσια φλαμανδική κουζίνα.

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Chez Vincent για τις αυθεντικές διάσημες τηγανιτές πατάτες της Φλάνδρας!

4.Φλαμανδικό στιφάδο

Ένα καταπληκτικό πιάτο που φτιάχνεται με μοσχάρι, κρεμμύδια, μανιτάρια και φυσικά βελγική μπύρα! Μοιάζει πολύ με το Beef Bourguignon της γαλλικής κουζίνας. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές (φυσικά!) και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση.

Δοκιμάστε το, στο Resto Mojo.

5.Υπέροχες Βέλγικες Μπύρες

Οι λάτρεις της μπύρας θα πλέετε σε πελάγη ευτυχίας στο Βέλγιο καθώς υπάρχουν μπύρες παντού! Δοκιμάσαμε μπόλικες ένα βράδυ στο Cambrinus , μια από τις καλύτερες μπυραρίες-brasserie στην Μπριζ. Το Cambrinus έχει μια συλλογή με πάνω από 400 μπύρες και σίγουρα θα βρείτε την αγαπημένη σας με τη βοήθεια του προσωπικού. Προτείνω τις καταπληκτικές μοναστηριακές!

Επίσης εδώ θα φάτε νοστιμότατο φαγητό, επιλέγοντας από ένα μεγάλο μενού. Δοκιμάσαμε φιλέτα γλώσσας αλα μενιέρ με σάλτσα ταρτάρ, και  βελγική βοδινή μπριζόλα με σάλτσα béarnaise… Ήταν θεσπέσια όλα!

6.Ψαρόσουπα Waterzooi

Δεν θα ξεχάσω το πανέμορφο εκείνο πρωινό μας, στη χιονισμένη λίμνη της αγάπης(Minnewater) όπου απολαύσαμε την καταπληκτική ψαρόσουπα Waterzooi. Ένα από τα γνωστότερα και πιο δημοφιλή πιάτα του είδους, το Waterzooi, μια νόστιμη, πλούσια σε γεύση, ψαρόσουπα. Γίνεται με  ζωμό ψαριού, γαρίδες και άλλα οστρακοειδή μαζί με λαχανικά, πατάτες και μυρωδικά και σίγουρα μας ζέστανε για τα καλά. Την απολαύσαμε  στο Maximiliaan Van Oostenrijk

Ελπίζω ότι σας έπεισα να ταξιδέψετε στην μοναδική Μπριζ!

Ραντεβού στον επόμενο γαστρονομικό προορισμό…

 

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *