Street Food στο σπίτι No 2!
Άργησα λίγο…συγχωρήστε με!( η άτιμη ίωση…)H 2η συνταγή για ένα veggie σούπερ σάντουιτς είναι εδώ έστω και με λίγη καθυστέρηση…
Το προηγούμενο Σάββατο(όπως σχεδόν κάθε Σάββατο πρωί) ξεκίνησα για την πράσινη λαική με σκοπό όπως πάντα να πάρω απ΄όλα τα φρεσκότατα, ντόπια και λαχταριστά λαχανικά της εποχής!
Και τι δεν είχε! Τρυφερά μαρουλάκια, πράσα, τέλεια καρότα και λάχανα τρυφερά, παντζάρια στρουμπουλά, φρέσκα σκόρδα και κρεμμυδάκια,αλλά και μυρωδάτο δυόσμο, άνηθο, σέλινο και κόλιανδρο φρέσκο αγαπημένο!
Αυτά τα πανέμορφα σέσκουλα δε, ήταν τέλεια για ένα πέστο όνειρο! Ναι, το αποφάσισα μόλις τα είδα…θα γίνουν το τέλειο πέστο για το street food-sandwich του Σαββάτου!
Δεν χρειάζεστε πολλά για να ένα φτιάξετε αυτό το σούπερ χορτοφαγικό σάντουιτς, που στ΄αλήθεια είναι τόσο τέλειο που το κρέας δεν θα σας λείψει καθόλου…
Πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες ψημένα ελαφρά στην γκριλιέρα μαζί με το απολαυστικό ψητό χαλούμι αλλά και το πέστο από σέσκουλα γέμισαν μια κυπριακή πίτα και το αποτέλεσμα ήταν σούπερ γιάμι!!!
Μα δεν είναι η γιορτή της άνοιξης σε ένα και μόνο πιάτο?
Σάντουιτς με ψητά λαχανικά, χαλούμι και πέστο από σέσκουλα
- Μερίδες: 4 μεγάλα σάντουιτς Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά
για το σάντουιτς
- 1-2 μελιτζάνες σε φέτες
- 1-2 κολοκυθάκια σε φέτες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στη μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση
- 2-3 κ.σ.ελαιόλαδο
- 2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 12 φετούλες χαλούμι ή μαστέλο Χίου
- 4 ψωμάκια ή πίτες
για το πέστο από σέσκουλα
- 100γρ.σέσκουλα, τα φύλλα
- 150γρ.ελαιόλαδο
- 40γρ.καρύδια
- 40γρ. γκράνα παντάνο ή παρμεζάνα τριμμένη
- ½ σκελίδα σκόρδο
- Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- Αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά, ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου τις φέτες των λαχανικών αφού τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα αποσύρουμε σε μπολ και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το μπαλσαμικό ξύδι.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το πέστο. Μπλανσάρουμε(ζεματίζουμε) τα σέσκουλα σε βραστό νερό για 3 λεπτά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε να φύγουνε τα νερά. Τοποθετούμε τα σέσκουλα και όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και χτυπάμε για μερικά λεπτά. Μεταφέρουμε το πέστο σε μπολ.
Στο καυτό σχαροτήγανο ψήνουμε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στήνουμε τα σάντουιτς: Στα ψωμάκια προσθέτουμε μια γερή δόση πέστο, τις φέτες των λαχανικών και το τυρί. Απολαμβάνουμε αμέσως!