Street Food στο σπίτι!

1785 0

Street Food στο σπίτι!

Είναι κάποιες μέρες, ένα Σάββατο…μια Κυριακή, που δεν θέλεις να φας το κλασικό μαγειρευτό φαγητό, λαχταράς ένα street food βρε παιδί μου…

Δεν έχεις όρεξη να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα, αλλά απ΄την άλλη θέλεις να δώσεις στα παιδιά σου κάτι νόστιμο αλλά και «σπιτικό»!

Για κάτι τέτοιες μέρες, που σκέφτεσαι αν πρέπει ή όχι να τηλεφωνήσεις στο αγαπημένο σου ντελίβερι, σου έχω τις κατάλληλες συνταγές: Σπιτικό street food, σούπερ γευστικό και νόστιμο, ζουμερό, χορταστικό, πολύχρωμο… Ένας σκέτος πειρασμός!

Και δεν θα σας αφήσω με μια μόνο επιλογή! Δύο συνταγές σπιτικού street food λοιπόν σας έχω σήμερα. Δεν ξεχνώ ποτέ τους αγαπημένους χορτοφάγους(η 2η συνταγή δική σας)

Στην πρώτη μου συνταγή φιγουράρει το  «απόλυτο» μοναδικό κοτόπουλο πανέ, τόσο εύκολο και τόσο τραγανό, ζουμερό μυρωδάτο, απλά καταπληκτικό! Μαζί με την χειροποίητη μαγιονέζα-τη σπιτική, δική σας μαγιονέζα, βελούδινη και αξεπέραστα νόστιμη, αρωματισμένη με το ιδιαίτερο εστραγκόν-μερικά φρέσκα λαχανικά και το αγαπημένο σας ψωμάκι γίνεται το καλύτερο street food ever!

Μια λιχουδιά που θα ικανοποιήσει παιδιά και μεγάλους, πιστέψτε με! Αυτά τα παραφουσκωμένα σάντουιτς με το κοτόπουλο πανέ, είναι σκέτη αμαρτία…

Σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ και σπιτική μαγιονέζα

  • Μερίδες: 4 μεγάλα σάντουιτς Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

για το κοτόπουλο πανέ

  • 4-5 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε λωρίδες
  • 2κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. κάρυ σκόνη
  • 2κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
  • 1κ.σ.μουστάρδα
  • 1κ.γ.πούλ πιπέρ ή λίγο μπούκοβο(προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη μαγιονέζα με εστραγκόν και μουστάρδα

  • 2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120γρ.ηλιέλαιο
  • 120γρ.ελαιόλαδο
  • 1κ.σ.μουστάρδα σκόνη
  • 3κ.σ.ξύδι
  • 1κ.σ.αποξηραμένο ή φρέσκο εστραγκόν
  • Αλάτι

για το σερβίρισμα

  • 4 μεγάλα ψωμάκια ή κυπριακές πίτες
  • Ντομάτα σε ροδέλες
  • Φύλλα μαρουλιού, ρόκας, ξινήθρας(λάπαθα)

 

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα αυγά, το κάρυ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλου και τοποθετούμε στο ψυγείο να μαριναριστούν, όση ώρα φτιάχνουμε τη μαγιονέζα.

  

Σε μπολ του μίξερ βάσης ή σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τους κρόκους με το ξύδι, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρίσει. Σε κανατούλα προσθέτουμε το ηλιέλαιο μαζί με το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να το προσθέτουμε στο μίγμα του αυγού(με το μίξερ σε λειτουργία), στην αρχή σταγόνα-σταγόνα και στην συνέχεια σε χαμηλή ροή(κορδόνι) μέχρι να πάρει όλο το λάδι να πήξει και να γίνει τρεμουλιαστή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και ξύδι, αν χρειάζεται. Αν γίνει πολύ πηχτή προσθέτουμε 2-3 κ.σ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.

 

Προσθέτουμε το εστραγκόν, ανακατεύουμε και κρυώνουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την σκόνη μουστάρδας με την έτοιμη μουστάρδα, τότε θα την προσθέσουμε στο τέλος, μαζί με το εστραγκόν.

 

 

Στη συνέχεια πανάρουμε τα φιλετάκια, μέσα στην τριμμένη φρυγανιά. Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε 2-3 δάχτυλα λάδι, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά  και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα φιλέτα. Αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας.

 

 

Στήνουμε τα σάντουιτς: Στο ψωμάκι προσθέτουμε μια γερή δόση μαγιονέζας, 4-5 φιλέτα κοτόπουλο, ντομάτα, μαρούλι και σερβίρουμε αμέσως, με μια παγωμένη μπύρα!

 

 

 

Related Post

Το ψωμί γάστρας!

Posted by - 21 Μαρτίου, 2020 0
Το ψωμί γάστρας! Προσπάθησα αρκετά, να βρω τη διάθεση και το κέφι να γράψω τις σκέψεις μου εδώ στην αγαπημένη…

Red Velvet Roll το γορτινό!

Posted by - 30 Δεκεμβρίου, 2020 0
Red Velvet Roll το γιορτινό! Σήμερα λοιπόν η τελευταία μέρα του σημαδιακού 2020 και σκέφτομαι πως όσο κι αν ήταν…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *