Causeway Coastal Route- Βόρεια Ιρλανδία: Μια υπέροχη εκδρομή!

2145 0

Causeway Coastal Route– Βόρεια Ιρλανδία: Μια υπέροχη εκδρομή!

Μπορεί να έχω επιστρέψει, όμως το μυαλό και η σκέψη μου είναι ακόμα εκεί… το σώμα δε, αρνείται να συνεργαστεί… να προσαρμοστεί…

Η Ιρλανδία… ένα ταξίδι όνειρο, μια πανέμορφη χώρα που έχει πολλά να σου πει και ακόμα περισσότερα να σου «ψιθυρίσει»!

 

Μια χώρα που με γοήτευσε πραγματικά… αυτές οι γλυκές αναμνήσεις έρχονται κάθε φορά που αναπολώ το ταξίδι αυτό, οι μυρωδιές, οι εικόνες, οι ήχοι, οι αισθήσεις… για όλες εμάς τις ταξιδιάρες ψυχές!

Μια χώρα μοναδική, τόσο  για τη φυσική της ομορφιά και τα απόκοσμα τοπία όσο και για τις πανέμορφες πόλεις, τα γραφικά χωριά και τα χιλιάδες κάστρα με τους μύθους και τις ιστορίες…

Αλλά και ακόμα κάτι, ίσως το πιο σημαντικό. Μοναδική, λόγω των ανθρώπων της. Οι υπέροχοι Ιρλανδοί! Πηγαίοι, με  χιούμορ, κοινωνικοί, ευγενικοί, χαρούμενοι, φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Ο καλύτερος τρόπος να τους γνωρίσεις είναι κουβεντιάζοντας μαζί τους σε μια pub, σε ένα μικρό ψαροχώρι…

Η εμπειρία μου στην Ιρλανδία, ναι ήταν μοναδική!

Μια από τις ωραιότερες εκδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος στην Ιρλανδία, είναι στην ακτογραμμή της Βόρειας Ιρλανδίας, το περίφημο Causeway Coastal Route με τα φανταστικά τοπία, τα γραφικά χωριά και τα διάσημα αξιοθέατα.

Πολλά τουριστικά πρακτορεία οργανώνουν την εν λόγω ημερήσια εκδρομή ξεκινώντας από το Δουβλίνο και φαντάζομαι και από το Μπέλφαστ.

Εμείς είχαμε νοικιασμένο αυτοκίνητο, και ξεκινήσαμε  από το Μπέλφαστ με σκοπό να κάνουμε την διαδρομή αντίστροφα, φτάνοντας δηλαδή μέσω του Α26 στο Dunluce castle και στη συνέχεια ακολουθώντας την causeway route θα καταλήξουμε και πάλι στο Belfast.

Νωρίς το πρωί βρεθήκαμε στο γοητευτικότερο κάστρο, το Dunluce Castle στα ερείπια που οποίου έχουν γυριστεί πολλές ταινίες!

 

Μια στάση στο όμορφο καφέ του κάστρου επιβάλλεται! Ένα English cream tea, με τα απίθανα scones, ή το Victoria sponge cake προτείνονται ανεπιφύλακτα.

 

Επόμενος προορισμός, σε μικρή απόσταση το όμορφο χωριό Bushmills και φυσικά το Old Bushmills Distillery! Περιήγηση στο αποστακτήριο αλλά και γευσιγνωσία του διάσημου Irish single malt!!! E ναι… είναι εμπειρία! Φυσικά υπάρχει ωραίο εστιατόριο στο χώρο.

Συνεχίσαμε την πορεία μας για το Giants Causeway μέσω συγκλονιστικής ομορφιάς τοπίων… Πράσινο μέχρι τη θάλασσα… Πανέμορφες ακτές…

Μια μικρή στάση στο δρόμο με τα περίεργα δέντρα, The Dark Hedges!

 

Πολύ σύντομα βρεθήκαμε στο μνημείο της Unesco, το περίφημο Giants Causeway. Ένα εκπληκτικής γοητείας τοπίο από χιλιάδες στήλες βασάλτη σ ένα υπέροχο σκηνικό…Το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιρλανδίας.

 

Επόμενη στάση η Carrick a Reid rope bridge,κοντά στο χωριό Ballintoy. Tο πιο περίεργο αξιοθέατο της βόρειας Ιρλανδίας, μια ξύλινη κρεμαστή γέφυρα πάνω από ένα γκρεμό 25 μέτρων!

 

 

 

 

Η διαδρομή μέχρι το Μπέλφαστ μαγική… και το ιρλανδικό φαγητό απλά υπέροχο, στο γραφικό ψαροχώρι Carnlough και στο εστιατόριο The Coach House του ξενοδοχείου The LondonDerry Arms Hotel.

 

Προτείνω με χίλια την καταπληκτική seafood chowder(είδος ψαρόσουπας, σύντομα η συνταγή στο site) και το irish beef με ψητά λαχανικά, gravy και English puddings! Για το ιρλανδικό παραδοσιακό ψωμί δεν έχω λόγια…(σύντομα η συνταγή στο site).

 

 

 

 Το ιρλανδικό φαγητό είναι νοστιμότατο, ειδικά στις παραδοσιακές pub! Άφθονο το κρέας αλλά και το ψάρι. Το Ιrish breakfast, γαστρονομική εμπειρία! To δε ποτό, ρέει άφθονο παντού… μπύρα και ουίσκι!

Για τις μπύρες τι να πρωτοπεί κανείς… με πρώτη και καλύτερη την διάσημη μαύρη Guiness, αλλά και την υπέροχη Kilkenny δοκιμάσαμε όσο περισσότερες μπορούσαμε!!

 

 

Αυτή ήταν μία μόνο μέρα στη Βόρεια Ιρλανδία… Αυτά και τόσα άλλα ακόμη μας χάρισε η μαγική αυτή χώρα! Εύχομαι σε όλες τις ταξιδιάρες ψυχές, να το πραγματοποιήσετε κάποια στιγμή της ζωής σας! Σας φιλώ…

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *