Ένα απολαυστικό banoffee! The easy way!
Ναι το ξέρω, πάει πολύς καιρός που έχω να έρθω εδώ μέσα με μια καινούρια συνταγή.
Οι διακοπές(δυστυχώς τελείωσαν…) από τη μια, η πολλή δουλειά( συνεχίζεται…) από την άλλη, αλλά και αυτή η ανυπόφορη ζέστη κάνει δύσκολη τη μαγειρική! Συμφωνείτε?
Είμαι όμως εδώ ξανά, πανέτοιμη για blogging, και αυτό μου προσφέρει απίστευτη χαρά, δημιουργικότητα και ευτυχία!
Τι λέτε πάμε να μαγειρέψουμε παρέα? Πολλές νέες συνταγές και ωραίες ιδέες ψήνονται…
Ήρθα σήμερα λοιπόν, να σας γλυκάνω με ένα πανεύκολο και απολαυστικό γλυκάκι! Ποιος λέει όχι σε ένα banoffee?
Εγώ πάντως λέω σίγουρα ναι, το ίδιο και οι περισσότεροι φίλοι μου και ειδικά τα αγόρια μου! Είναι το αγαπημένο τους γλυκάκι και τους το φτιάχνω πάντα όταν θέλω να τους καλοπιάσω…
H αυθεντική αγγλική banoffee pie, έχει βάση μια γλυκιά τάρτα είναι η αλήθεια! Όμως σήμερα θα σας δώσω μια παραλλαγή banoffee, χωρίς ζύμες και ψησίματα… Είπαμε εύκολα και γρήγορα! Αλλά το ίδιο νόστιμα και απολαυστικά!
Μια βάση από τραγανά μπισκότα αρωματισμένα με λίγη κανέλα που ταιριάζει τέλεια, πλούσια καραμέλα, βελούδινη σαντιγύ, μπανάνες και σοκολάτα! Όλα αυτά θα στρωθούν σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και σε μισή ωρίτσα θα έχετε το πιο απίθανο επιδόρπιο ever!
Ακόμη κάθεστε? Ψωνίστε τα υλικά και φτιάξτε ατομικά μπανόφι. Γρήγορα και απλά αλλά πάντα με αγάπη και την μικρή «πινελιά» της Ευτυχίας!
Ένα απολαυστικό banoffee! The easy way!
- Μερίδες: 6-8τμχ
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά
- 200γρ. μπισκότα digestive ή μπισκότα βανίλιας
- 80γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 1κ.σ. κανέλα
- 2 μεγάλες μπανάνες(όχι ώριμες) σε ροδέλες
- Χυμό ενός λεμονιού
- 300ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
- 1 κουτί έτοιμη καραμέλα(από ζαχαρούχο γάλα)
- 2κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1κ.γ. καφέ στιγμιαίο
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή 1-2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετούμε σε μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα στα μπολάκια ή στα ποτήρια μας.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Αν δεν βρείτε έτοιμη καραμέλα- υπάρχει πλέον σε όλα τα μεγάλα super market- μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, από ζαχαρούχο γάλα με την παρακάτω διαδικασία:
Πάρτε 2-3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, αφαιρέστε την ετικέτα και προσθέστε τα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσέχουμε να καλύψουμε τα κουτιά με νερό, και συμπληρώνουμε όταν αυτό εξατμίζεται. Βράζουμε για 3 ώρες, κατόπιν αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανοίξουμε. Φυλάμε τα υπόλοιπα κουτιά σε ντουλάπι, για επόμενη χρήση.
Με μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, αφού έχουμε προσθέσει την άχνη και τον στιγμιαίο καφέ κοσκινισμένο.
Συναρμολογούμε το γλυκό μας. Πάνω στη βάση με τα μπισκότα προσθέτουμε την καραμέλα(1-2 κ.σ. σε κάθε μπολάκι) και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνας. Γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τέλος με το τρίμμα σοκολάτας ή εναλλακτικά κοσκινίζουμε λίγη σκόνη κακάο και 2-3 φετούλες μπανάνες για το ντεκόρ!
Κρυώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και απολαμβάνουμε!