Happy Valentine’s brunch!

1283 0

Happy Valentine’s brunch!

Eντάξει, σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο!

Απ’ την άλλη πάλι, είμαι ο άνθρωπος που θα βρω ευκαιρία να γιορτάσω για ένα γλυκό… ένα γλυκό brunch ας πούμε?

Κι ας είναι ένα οποιοδήποτε Σάββατο! Και ναι, μπορεί να είναι αυτό το Σάββατο, αγαπημένοι μου(ντάξει και μια μέρα μετά, δεν νομίζω να θυμώσει ο Άγιος…) κι ας γίνει ο Άγιος Βαλεντίνος η αφορμή να χαρίσετε αγάπη, φροντίδα και γλυκιά περιποίηση στο ταίρι σας, στους φίλους σας, στα παιδιά και στην οικογένειά σας, στους αγαπημένους σας εν πάση περιπτώσει!

Και δεν είναι τόσο δύσκολο αυτό βρε παιδιά! Θα χρειαστείτε μόνο δύο πράγματα, τη συνταγή μου και την καλή σας διάθεση!

Και δεν χρειάζεται να φτιάξετε πολλά και περιττά, ούτε να κλειστείτε στην κουζίνα με τις ώρες… Χρειάζεστε μόνο αυτά τα επικά red velvet beet pancakes με σιρόπι από κόκκινα φρούτα και σως ξινής κρέμας με λευκή σοκολάτα!!!

Ω ναι! Αυτά τα κατακόκκινα, φλογερά, αέρινα, βελούδινα pancakes από παντζάρι. Μαζί με το ΤΕΛΕΙΟ σιρόπι από κόκκινα φρούτα του δάσους(το αγαπώωωω) και την απαλότητα της υπόξινης σάλτσας με το άρωμα λευκής σοκολάτας σίγουρα θα βρεθείτε στον παράδεισο της απόλαυσης…

 

Και ακόμα πιο σίγουρα, θα χαρίσετε το καλύτερο δώρο στους αγαπημένους σας αλλά και στον εαυτό σας, τόσο περήφανοι για την γλυκιά σας δημιουργία.

Περήφανα λοιπόν και εγώ σας παρουσιάζω αυτή τη συνταγή που έφτιαξα στο χθεσινό μας cooking class by Eftychia, σαν ένα μικρό αφιέρωμα στην αγάπη!

Και ναι, τιμήθηκε και εκτιμήθηκε από όλο το team! Γρήγορη, απλή, εύκολη, μα συνάμα τόσο υπέροχη, δυναμωτική, φανταχτερή και άκρως ερωτική!

Φτιάξτε το σιρόπι, την σάλτσα αλλά και τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί απλώς ψήστε τα pancakes σας και στήστε πανέμορφα πιάτα.

Γεμίστε τις κούπες με αχνιστό καφέ, μια κανάτα με τον αγαπημένο σας χυμό…  και Happy Valentine’sbrunchday!

Και μην ξεχνάτε, πως ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι! Και αυτό σίγουρα το πιστεύω… άλλωστε με βολεύει κιόλας(χιχι)!!!

 

Red Velvet beet pancakes με σιρόπι από κόκκινα φρούτα και σως ξινής κρέμας- λευκής σοκολάτας

                                                                                                   

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά

Για τα pancakes

  • 140ml ξινόγαλα
  • 150γρ. αλεύρι
  • 1κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 αυγά
  • 150γρ. παντζάρια βρασμένα ή ψημένα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 2κ.γ. baking powder
  • 50γρ.ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2κ.σ. βούτυρο λιωμένο

 

Για τo σιρόπι από φρούτα του δάσους

  • 300γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • 100γρ.καστανή ζάχαρη
  • 50γρ. λευκή ζάχαρη
  • 1κ.σ. μέλι
  • 1κ.σ.κόρν φλάουρ
  • 240ml νερό(1 κούπα)
  • 1κ.γ. κανέλα
  • Χυμός 1 λεμονιού

 

Για τη σως ξινής κρέμας- λευκής σοκολάτας

  • 150γρ. ξινή κρέμα σμετάνα ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 100γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγύ
  • 100γρ. λευκή σοκολάτα
  • 30ml γάλα φρέσκο
  • 1-2κ.σ.άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Τα ψητά παντζάρια στο φούρνο δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα σε γεύση, υφή και χρώμα. Αν έχετε χρόνο ψήστε τα παντζάρια στο φούρνο τυλίγοντάς τα με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε σε ταψί και ψήστε στους 160 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος. Τσεκάρετε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του παντζαριού. Ψήστε μπόλικα, για να τα απολαύσετε και σε σαλάτα.

Διαφορετικά, βράστε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν. Αν ωστόσο δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήστε και έτοιμα παντζάρια προβρασμένα και συσκευασμένα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, τα αυγά, το ξινόγαλα και χτυπάμε να ενωθούν με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα παντζάρια πολύ καλά να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε λίγη ποσότητα από το υγρό μείγμα μέσα στο μπλέντερ με τα παντζάρια για να βοηθήσουμε για αλεστεί καλύτερα το παντζάρι.

 

Προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριών μέσα στο μείγμα με τα υγρά. Τέλος, κοσκινίζουμε στο μπολ το αλεύρι και το κακάο και το bakin powder και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Δεν παραχτυπάμε τη ζύμη.

   

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά τουλάχιστον.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ψήνουμε τα pancakes, προσθέτοντας στο τηγάνι από μία κουταλιά της σούπας περίπου για κάθε τηγανίτα. Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να κάνει φουσκάλες, και γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.

   

Αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας. Διατηρούμε  σε ζεστό φούρνο.

Στήνουμε το πιάτο, τοποθετώντας 3-4 pancakes και γαρνίροντας και το σιρόπι και την κρέμα.

Απολαμβάνουμε αμέσως!

Για το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα και φέρτε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσουν οι ζάχαρες προσθέστε τα κατεψυγμένα φρούτα και σιγοβράστε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά. Αφαιρέστε τον αφρό από την επιφάνεια με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μην διαλυθούν τα φρούτα.

    

Μεταφέρετε το σιρόπι με τα φρούτα σε σκεύος και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρήστε όσο περισσέψει στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

Για την σως ξινής κρέμας ή γιαουρτιού. Σε μπεν μαρί (μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα ευγενικά, σε χαμηλή φωτιά. Προσέξτε την ένταση του βρασμού να είναι χαμηλή και το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει. Ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι το σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε σαντιγύ ελαφριά, να έχει τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε 1-2κ.σ. άχνη αν θέλουμε.

Σε μπολ προσθέτουμε τη σμετάνα ή το στραγγιστό γιαούρτι, τη λευκή σοκολάτα και τη σαντιγύ και ομογενοποιούμε. Κρυώνουμε στο ψυγείο.

 

 

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *