Τα σοκολατένια cupcakes

453 0

Τα σοκολατένια cupcakes

 

Η σοκολάτα και αυτά τα αφράτα και ζουμερά cupcakes! Ήρθε η ώρα να σας δώσω αυτή την πανεύκολη συνταγή για τα υπερτέλεια cupcakes σοκολάτας.

 

Γιατί όσα κεκάκια σοκολάτας και να έχω δοκιμάσει, πάλι σε αυτή τη συνταγή ξαναγυρίζω. Μια συνταγή που την έχω τελειοποιήσει… θα το πω…( για τα γούστα μου πάντα). Και για τα γούστα όλων όσων τα έχουν δοκιμάσει βεβαίως βεβαίως…  Μέσα σε αυτούς και οι  πιο αυστηροί κριτές  μου, οι γιοί μου!

Σας παρουσιάζω λοιπόν τα αγαπημένα μας κεκάκια, όλο σοκολάτα!

Τέλεια, εθιστικά, απίθανα…κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Από τη μια το κέικ, αφράτο, ζουμερό, σοκολατένιο. Από την άλλη το γλάσο… τι να πω για αυτό το γλάσο!!!  Γυαλιστερό, λιμπιστικό, κρεμώδες, πλούσιο αλλά ελαφρύ ταυτόχρονα,  βελούδινο, γλυκό όσο πρέπει, έντονα σοκολατένιο, μα δροσερό και ελαφρώς υπόξινο από την σμετάνα(αντί της κρεμ φρες) χαρίζει την τέλεια ισορροπία σε αυτό το κολασμένα νόστιμο cupcake!

 

Τα έφτιαξα την περασμένη βδομάδα και τα χάρισα στα παιδιά του NRG 98.5, το αγαπημένο ραδιόφωνο της πόλης… μια και είχα τη χαρά να με φιλοξενήσουν on air, και να μιλήσουμε για την ιδέα αυτού εδώ του food blog.

Μπορείτε να με δείτε και να με ακούσετε εδώ

 

Να και μια ακόμη τέλεια ιδέα… Υπάρχει καλύτερο δωράκι, τόσο γλυκό και νόστιμο από αυτά εδώ τα cupcakes?

Φτιάξτε τα λοιπόν, και θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα!

 

Τα σοκολατένια cupcakes

Προσαρμοσμένη από hummingbird high

  • Μερίδες: 14-16 τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 35γρ.κακάο κοσκινισμένο
  • 180γρ. βραστό νερό
  • 150γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 90γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3 αυγά
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ κ.γ.μπέικιν πάουντερ

 

Για τo γλάσο

  • 180γρ.σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 130γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 120γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
  • 200γρ. σμετάνα ή γιαούρτι πλήρες
  • Σπόροι ροδιού για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το κακάο, ρίχνουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κακάο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μίξερ βάσης ή με μίξερ χειρός  χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

    

Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα.

   

Τέλος, προσθέτουμε το με μείγμα του κακάο(που έχει κρυώσει) και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή δεν παραχτυπάμε τη ζύμη σε αυτή τη φάση.

   

Προσθέστε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για κεκάκια. Γεμίστε τις θήκες με τη ζύμη μέχρι τη μέση και ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

    

Τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδα, θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.

Μόλις είναι έτοιμα, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν ελαφρά. Τα ξεφορμάρετε εύκολα, και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τοποθετήσετε το γλάσο.

 

Για το γλάσο: Λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων με προσοχή να μην καεί η σοκολάτα.

Μόλις λιώσουν, ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε την άχνη, το σιρόπι γλυκόζης και το αλάτι ανακατεύοντας. Σε αυτή τη φάση το μίγμα δεν θα έχει ωραία υφή, αλλά μην σας ανησυχεί.

   

Μεταφέρετε το μίγμα σε επεξεργαστή τροφίμων(όχι σε μίξερ) και βάλτε σε λειτουργία. Ενώ ο επεξεργαστής δουλεύει, ρίξτε από την τρύπα που έχει επάνω, την σμετάνα ή το γιαούρτι λίγο λίγο(με τη σμετάνα το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο). Προσθέστε  το αλάτι, και χτυπήστε για λίγο ακόμα, θα έχετε ένα γυαλιστερό και λείο γλάσο.

  

Η σμετάνα μοιάζει με την κρεμ φρες, και θα τη βρείτε στα καταστήματα που πουλάνε ρώσικα προιόντα.

Βάλτε το γλάσο στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σφίξει ελαφρά.

Γαρνίρετε το κρύο γλάσο με ένα κουτάλι πάνω στην κορυφή των cupcakes.

Πασπαλίστε με λίγα σποράκια ροδιού και απολαύστε το δημιούργημά σας!

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *