H σαλάτα μπρόκολο αλλιώς!

1503 0

H σαλάτα μπρόκολο αλλιώς!

Καλή Σαρακοστή φίλοι μου,  με υγεία!

Πως περνάνε έτσι οι μέρες βρε παιδιά? Μπήκαμε πια στη Σαρακοστή, το Πάσχα κοντοζυγώνει! Δεν είναι απίστευτο?

Καιρό έχω να έρθω εδώ μέσα και η αλήθεια είναι πως μου λείπει πολύ το blogging.. Είναι πολύ όμορφη η ιδέα πως κάποιοι εκεί έξω διαβάζουν αυτά που έχω να πω, ακόμα και αν είναι απλά, καθημερινά πράγματα, βλέπουν τις φωτογραφίες και τις συνταγές μου και αυτό τους δημιουργεί κάποιο συναίσθημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς όλους εσάς λοιπόν.

Όπως και να έχει όμως εγώ μαγειρεύω… Μαγειρεύω, και πολύ μάλιστα!! Μα μου λείπει η έμπνευση για να γράψω, και η διάθεση για να φωτογραφίσω τα φαγητά μου.

Σήμερα όμως ήρθα αποφασισμένη να βρω το χρόνο να γράψω για μια ωραία σαλάτα με μπρόκολα. Μπροκολίνι (broccolini) για την ακρίβεια.

Tα μπροκολίνι είναι μια μείξη του κοινού μπρόκολο με το κινέζικο και είναι πιο γλυκό, πιο τρυφερό, πιο νόστιμο, θυμίζει  και λίγο σπαράγγι. Αν το βρείτε αγοράστε το, διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε φουντίτσες από το κοινό μπρόκολο.

Μια διαφορετική πρόταση για μια ζεστή σαλάτα γήινη και απολαυστική, με τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο αλλά και την καπνιστή πάπρικα,  να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το πιάτο!

Πανεύκολο, γρήγορο και ιδιαίτερο, είμαι σίγουρη πως θα το βάλετε στο τραπέζι σας τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

 

Μπροκολίνι με ξηρούς καρπούς, και καπνιστή πάπρικα

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 δεματάκι μπροκολίνια ή τις φουντίτσες από 1 μπρόκολο
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κούπας ανάλατους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους(αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους)
  • 2 σκ.σκόρδο σε φέτες
  • 1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το μπρόκολο, βυθίζοντάς το σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.

Σε καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τους ξηρούς καρπούς και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να πάρουν χρώμα ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και την καπνιστή πάπρικα.

Σοτάρουμε, να μυρίσει το σκόρδο και η πάπρικα και τέλος προσθέτουμε τα μπρόκολα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα.

Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Related Post

Τα κουλουράκια της Λαμπρής!

Posted by - 3 Απριλίου, 2018 0
Tα κουλουράκια της Λαμπρής! Προσαρμοσμένη από την συνταγή του pastry chef Χρήστου Βέργαδου Νοσταλγία και όμορφες αναμνήσεις… η μυρωδιά του…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *