Μια τούρτα brownies, ένα party γενεθλίων και 1 χρόνος loveandspices!

2186 0

Μια τούρτα brownies, ένα party γενεθλίων και 1 χρόνος loveandspices!

Μια τούρτα brownies ήταν η κατάλληλη τούρτα γενεθλίων για τον μικρό μου γιό που έκλεισε τα 14 τις προάλλες.

Και δεν ήταν καθόλου δύσκολη η επιλογή… το αποφασίσαμε μέσα σε 5 λεπτά…

-Βanoffee ή brownies ήταν οι 2 επιλογές μας, και ήμασταν και οι δυο ενθουσιασμένοι με την απόφασή μας! Ήμουν έτοιμη να φτιάξω την καλύτερη τούρτα για το μικρό, γλυκό μου αγόρι!

 

Μια τούρτα όοοολο σοκολάτα!! Πληθωρική και νόστιμη, ότι πρέπει για 14χρονα σε ένα party γενεθλίων στο σπίτι μας.

Μια τούρτα ακόμα, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί , τον πρώτο χρόνο loveandspices! Ένας χρόνος που κατάφερα να εκφράσω και να μεταδώσω τη μεγάλη μου αγάπη για τη μαγειρική.

Ένας χρόνος που με έφερε κοντά σε νέους ανθρώπους, ένας χρόνος με συνταγές και μαγειρικές, με ενθουσιασμό και χαρά για την κάθε ανάρτηση, με πολλά  χαμόγελα και μεγάλη ικανοποίηση, όταν μου λέτε πόσο σας άρεσε κάποια συνταγή!

Και αυτό αλήθεια, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, ένα συναίσθημα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου προσφέρει το blogging…  Τον επόμενο χρόνο ελπίζω και εύχομαι να καταφέρω περισσότερες συνταγές και ένα πιο φιλικό, αναβαθμισμένο site.

H συνταγή μας τώρα, είναι ένα brownie παλιό και αγαπημένο. Ένα chewy brownie με λαστιχωτή υφή που μοιάζει με κέικ. Έντονα σοκολατένιο, αφράτο και ελαφρώς υγρό, είναι το τέλειο επιδόρπιο μαζί με μια μπάλα παγωτό, το τέλειο πρωινό μαζί με ένα ποτήρι γάλα, το τέλειο συνοδευτικό μαζί με μια κούπα καφέ.

Η τούρτα τώρα, με δυο στρώσεις από brownies και δυο στρώσεις από πλούσια γκανάζ σοκολάτας είναι το τέλειο κέικ για τους απανταχού σοκολατομανείς!

 

«Το τέλειο birthday cake» όπως παραδέχτηκε ο εορτάζων!

 

Τούρτα brownies

  • Μερίδες: 12-16τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά

Για τα brownies

  • 280γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 500γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 8 αυγά
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Έξτρα βούτυρο και κακάο για τις φόρμες
  • 500γρ. φράουλες(πλυμένες και στεγνές) για τη διακόσμηση

Για τη γκανάζ

  • 230γρ.σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 120γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  • 230γρ.σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 120γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 γεμάτες κ.σ. μέλι λεπτόρευστο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο(αν θέλουμε χρησιμοποιούμε λαδόκολα) 2 φόρμες(24-25εκ) με αποσπώμενο πάτο.

Σε μπασίνα προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν.

Με μίξερ βάσης με το εξάρτημα σύρμα(ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, για μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει . Δεν παραχτυπάμε γιατί θέλουμε να κρατήσουν ελαφρώς λαστιχωτή υφή.

    

Προσθέτουμε την σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την βανίλια, το αλάτι και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.

Αδειάζουμε τη ζύμη στα ταψάκια και τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αμέσως κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς.

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Το ψήσιμο θέλει την προσοχή μας, να είναι ελαφρώς υγρό το κέικ(όχι όμως άψητο). Αφαιρούμε από φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Για τη γκανάζ : λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή στα μικροκύματα)τη σοκολάτα.  Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, μέχρι το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε τη γκανάζ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε ενδιάμεσα, για 2-3 φορές. Τέλος, αφού έχει σφίξει(αλλά παραμένει σχετικά μαλακή για να δουλευτεί) χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα, να αφρατέψει.

       

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή στα μικροκύματα)τη σοκολάτα.  Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, μέχρι το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την κρέμα και το μέλι στη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε το γλάσο. Αφήνουμε στην άκρη (σε θερμοκρασία δωματίου) ανακατεύοντας που και που, με μια μαρίζ.

   

 

Στήνουμε την τούρτα: Σε πιατέλα τοποθετούμε τη μία βάση του κέικ. Από πάνω στρώνουμε τη γκανάζ με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να κατήσουμε μια ποσότητα για να καλύψουμε τα πλαινά της τούρτας.

Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη βάση κέικ. Καλύπτουμε τα πλαινά με τη γκανάζ που κρατήσουμε, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός μαχαιριού.

Περιχύνουμε την κορυφή με το σοκολατένιο γλάσο και στρώνουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με τις φράουλες. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα να δέσει.

 

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Vegan Xριστούγεννα!

Posted by - 14 Δεκεμβρίου, 2018 0
Vegan Χριστούγεννα!! από τη Σταυρούλα Λασκαρούδια Vegan Χριστούγεννα,γίνονται? Φυσικά και γίνονται! Αυτή την χρονιά πήρα την απόφαση για πρώτη φορά,…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *