Mac and Cheese Gratin Style!

1534 0

Mac and Cheese Gratin Style!

Με άλλα λόγια Μακαρόνια με τυρί, ψημένα (γκρατιναρισμένα) στο φούρνο.

Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο χειμωνιάτικο, τόσο comfort!

Ουάου!!! αναφώνησαν τα αγόρια μόλις είδαν το φαγητό στο φούρνο, γυρίζοντας από το σχολείο. Επιτέλους Mac and cheese ! Είχε έρθει η ώρα να κάνω και το χατίρι του μικρού μου, που το ζητάει εδώ και καιρό…

To Μacaroni and Cheese, κλασικό και λατρεμένο των Αμερικανών, αλλά και το  αγαπημένο φαγητό των παιδιών  και των απανταχού cheese lovers( συμπεριλαμβανομένης εμού, της τυροφάγου!)

Η κρεμώδης σάλτσα μπεσαμέλ με τα λιωμένα τυριά, ενισχυμένη με λίγο μπέικον και γαλοπούλα, δίνει άλλη διάσταση στα ζυμαρικά, πως να το κάνουμε!

Ένα σούπερ νόστιμο φαγητό σε μόλις 30 λεπτάκια. Ένα φαγητό που θα  σερβιριστεί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, καυτό καυτό! Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα ας πούμε… όπως φυσικά και όλες τις μακαρονάδες.

Η αλήθεια είναι πως προτιμώ τις κόκκινες σάλτσες για τις μακαρονάδες μου, ωστόσο απόλαυσα το mac and cheese μου(οk, μισή μερίδα για μένα, διπλή για τα αγόρια!) μαζί με μια πράσινη σαλάτα που είναι απαραίτητη για δροσιά και ταιριάζει τέλεια με το πλούσιο αυτό πιάτο!

Επιλέγουμε κοντά ζυμαρικά για αυτό το πιάτο, κοφτό μακαρόνι, κοραλάκι, κοχύλι, πένες…

Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά σας, μικρά και μεγάλα, θα το λατρέψουν!

 

Mac and Cheese Gratin Style!

 

  • Μερίδες: 4-5 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο κοραλάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
  • 500γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 120γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 80γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 4-5 φέτες μπέικον λεπτοκομμένο
  • 1-2 φέτες γαλοπούλα φουαντρέ κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το τελείωμα

  • 100γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 50γρ. πεκορίνο τριμμένο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 4-5 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού τους.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα για μερικά λεπτά, να πάρουν χρώμα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς.

Παράλληλα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας(κάνουμε το ρου).

Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.

     

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά. Η κρέμα μας δεν θα είναι πολύ πηχτή. Προσθέτουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, τα αλλαντικά, αλάτι(με προσοχή) και πιπέρι.

 

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε με προσοχή να πάει παντού η σάλτσα και γαρνίρουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει για το τελείωμα.

 

Ψήνουμε για 5-10 λεπτά να γκρατιναριστεί, και να πάρει ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα!

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

 

Related Post

Τα κουλουράκια της Λαμπρής!

Posted by - 3 Απριλίου, 2018 0
Tα κουλουράκια της Λαμπρής! Προσαρμοσμένη από την συνταγή του pastry chef Χρήστου Βέργαδου Νοσταλγία και όμορφες αναμνήσεις… η μυρωδιά του…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *