10+2 Aπαραίτητα μπαχαρικά σε κάθε κουζίνα- Μέρος 1ο

3530 0

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε βαρετές λεπτομέρειες για το πόσο απαραίτητα είναι τα μπαχαρικά…Σε αυτό ειδικά το site θα το καταλάβετε καλά…Εξοπλίστε την κουζίνα σας λοιπόν, με τα παρακάτω μπαχαρικά και αρωματικά και είμαι σίγουρη ότι θα τα χρειαστείτε για να μαγειρέψετε τις συνταγές μου…Θα ακολουθήσει το 2Ο μέρος με πιο ιδιαίτερα μπαχαρικά! Μείνετε συντονισμένοι…

1.Πιπέρι σε κόκκους

Ναι, πιπέρι σε κόκκους και όχι το τριμμένο! Αγοράστε ένα μύλο και γεμίστε τον με μαύρο πιπέρι σε κόκκους ή με mix πιπεριών (μαύρο, πράσινο, λευκό και ροζ πιπέρι). Χρησιμοποιήστε το παντού!

2.Πάπρικα

Το αγαπημένο μου μπαχαρικό!Γλυκιά, μέτρια, καυτερή ή καπνιστή, συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα μπαχαρικά και νοστιμίζει τα φαγητά μας.

3.Ρίγανη

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την ρίγανη την ελληνική, φρέσκια ή ξερή, αναδεικνύει  τη γεύση της ντομάτας, σε σάλτσες και σε σαλάτες αλλά και σε όλα τα ψητά κρέατα

4. Κάρυ

Για μια ανατολίτικη γεύση στα φαγητά μας, το κάρυ είναι το κατάλληλο μπαχαρικό. Από πολύ ήπιο μέχρι πολύ καυτερό, ταιριάζει υπέροχα στα ανατολίτικα πιάτα με  ρύζι, κοτόπουλο και οστρακοειδή.

5.Θυμάρι

Αγαπώ το φρέσκο θυμάρι από τη γλάστρα μου, για τα κρεατικά και τα ψάρια, για τις σαλάτες και τις σάλτσες αλλά και για τις  σούπες.

6.Κόλιανδρο σε κόκκους ή τριμμένο

Το κόλιανδρο με τη λεμονίζουσα γεύση, μπαχαρικό των ανατολίτικων και κυρίως των Ινδικών πιάτων, προσθέστε το σε πιάτα με ρύζι και μαρινάδες για κρεατικά.

7.Δάφνη

Χρησιμοποιήστε την στις σούπες και τις σάλτσες και αρωματίστε τα λευκά ψάρια και τα λαχανικά σας φυσικά με προσοχή λόγω της έντονης και πικρής της γέυσης.

8.Κύμινο

Ιδιαίτερα αρωματικό και  έντονο μπαχαρικό που φυσικά κυριαρχεί στην ανατολίτικη κουζίνα. Βάλτε το κύμινο στον κιμά ή στα όσπρια στο φούρνο.

9.Κανέλα

Αγαπώ την κανέλα για την πικάντικη και υπέροχη γεύση και το άρωμά της. Χρησιμοποιήστε την στην μαγειρική για τα πολίτικα πιάτα σας, και φυσικά στην ζαχαροπλαστική, σε καφέ, τσάι, και λικέρ.

 

10.Μοσχοκάρυδο

Το αγοράζουμε ολόκληρο για να μη χαθεί το ωραίο άρωμά του, αλλά το χρησιμοποιούμε φρεσκοτριμμένο. Το μοσχοκάρυδο με το ωραίο, δυνατό και διαπεραστικό άρωμα, την έντονη σχεδόν γλυκιά γεύση,είναι απαραίτητο μπαχαρικό  της μπεσαμέλ. Αρωματίστε διάφορες σάλτσες και κρέατα. Χρησιμοποιήστε στη ζαχαροπλαστική επίσης!

 

11.Μπαχάρι

Από τα βασικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας, το μπαχάρι  προσθέτει έξτρα γεύση στα φαγητά και τις σάλτσες. Χρησιμοποιήστε το σε κοκκινιστό, μαγειρευτά και μαρινάδες.

 

12.Κουρκουμάς “η χρυσή ρίζα”

Ένα «μαγευτικό» πικάντικο καρύκευμα ικανό να εμπλουτίσει φαγητά αλλά και γλυκά σε κάθε κουζίνα και όχι μόνο στην Ασιατική! Χρησιμοποιήστε σε ριζότο, σε κρέμες ή σάλτσες, στο κοτόπουλο, λαχανικά, αρνί, πατάτες! Αλλά και σε τουρσιά, γλυκά και παγωτά.

Και μην ξενχάτε…με αγάπη και μπαχαρικά όλα είναι πιθανά!

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *