Κυριακάτικο Πρωινό!

510 0

Κυριακάτικο Πρωινό!

Pancakes με παπαρουνόσπορο, ξύσμα λεμονιού και κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες και σιρόπι σφένδαμου

Αυτά τα pancakes φωνάζουν «Σαββατοκύριακο»!

Και αλήθεια, υπάρχει καλύτερο Κυριακάτικο πρωινό, από αυτά τα απίθανα pancakes?

Αυτή είναι η νέα αγαπημένη μου συνταγή για τηγανίτες-έχω πράγματι αρκετές…και αποφάσισα να την κάνω την Κυριακή το πρωί… τα απολαύσαμε όλη η οικογένεια μαζί στο μπαλκόνι, συνοδεία αχνιστού καφέ και φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκάλι! Δεν είναι τέλεια ιδέα?

Και φυσικά έπρεπε να την ανεβάσω το συντομότερο…το ξέρω πως χρειάζεστε λίγη έμπνευση και μια φρέσκια ιδέα! Η πανεύκολη αυτή συνταγή,θα σας φτιάξει τη μέρα και θα κάνει τους αγαπημένους σας να σας λατρέψουν,σε μόλις 30 λεπτά!

 

Η διαφορά: To ξύσμα λεμονιού και ο παπαρουνόσπορος θα δώσουν απίθανη γεύση και υφή σε αυτά τα αφράτα και αρωματικά pancakes! Και πάλι  φράουλες -ζουμερές και γλυκές- μαζί με την κρέμα μασκαρπόνε και το σιρόπι σφένδαμου ή πετιμέζι για μένα, θα κάνουν το τέλειο πρωινό ή ένα επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής, που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο!

Pancakes με παπαρουνόσπορο, ξύσμα λεμονιού και κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες και σιρόπι σφένδαμου

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά

Υλικά

Για τα pancakes

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220γρ.φρέσκο γάλα
  • 3 μέτρια αυγά βιολογικά
  • 3κ.σ. μαλακή ζάχαρη καστανή
  • 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Επιπλέον για το σερβίρισμα: σιρόπι σφένδαμου ή πετιμέζι, μερικά κομματάκια βούτυρο

 Για τις φράουλες

  • 250γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 1κ.σ. μαλακή ζάχαρη καστανή
  • Μερικά φύλλα δύοσμου

Για την κρέμα με μασκαρπόνε

  • 150γρ. μασκαρπόνε
  • 1κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. βανίλια υγρή ή βανιλίνη

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και προσθέτουμε  το ξύσμα, την ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε να αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μπολ με τα στερεά. Αναμειγνύουμε  καλά με ένα σύρμα, θα πρέπει να έχουμε μια λεία παχύρευστη ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, να ξεκουραστεί η ζύμη.

    

Εν τω μεταξύ, σε μπολάκι ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το δυόσμο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τη  βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

Ψήνουμε τα πανκέικς. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Με ένα μεγάλο κουτάλι τοποθετούμε τη ζύμη στο τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα. Διατηρούμε τα πανκέικς ζεστά.

 

Για το σερβίρισμα, σε ένα πιάτο βάζουμε 3-4 pancakes το ένα πάνω στο άλλο, και προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο στην κορυφή. Περιχύνουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε στο πλάι με μερικές φράουλες και μια γεμάτη κουταλιά από την κρέμα μασκαρπόνε.

Απολαμβάνουμε αμέσως!

Related Post

Η μελιτζάνα στα καλύτερά της!

Posted by - Οκτώβριος 5, 2018 0
Η μελιτζάνα στα καλύτερά της! Λευκές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας ,μοτσαρέλα & πεκορίνο Ο καιρός κρύωσε πια… Φθινόπωρο…  Τελικά μ’…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *