Red Velvet Cupcakes, βελούδινα και φλογερά!

3228 0

Red Velvet Cupcakes, βελούδινα και φλογερά!

Μικρές στιγμές καθημερινής ευτυχίας! Aυτά τα φωτεινά, πληθωρικά,decadent red velvet cupcakes!

 

Είμαι ευτυχισμένη, κλεισμένη στην κουζίνα μου να ψήνω cupcakes, muffins, brownies, κέικ, βάφλες και κάθε είδους γλυκιά ή αλμυρή λιχουδιά… Αυτή είμαι εγώ!

Γιατί,  ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέλειο, αφράτο, ζουμερό, love-cupcake με λιμπιστικό γλάσο?

Αν και προτιμώ να φτιάχνω cupcakes παρά να τα τρώω, εδώ παραδίνομαι… είμαι απλά εθισμένη σε αυτά τα ένδοξα, πετυχημένα κεκάκια με το φλογερό χρώμα, τις λεπτές γεύσεις αλλά και την εξαιρετική επίγευση!

Πιστέψτε με, δεν είναι απλά κόκκινα, χρωματισμένα κεκάκια. Είναι πολύ περισσότερα απ΄ αυτό…

Είναι υπέροχα μαλακά, αφράτα, ελαφριά και τόσο βελούδινα, που χτυπάνε κόκκινο… το δε  frosting, απλά τα σπάει…

Προσωπικά δεν μ΄αρέσει η βαριά, γλυκιά και λιγωτική βουτυρόκρεμα, εξάλλου στην αυθεντική εκδοχή τους τα red velvet  έχουν μία επικάλυψη βουτύρου με κρέμα τυριού-άκρως ενδιαφέρουσα- με ελαφριά υπόξινη γεύση που εξισορροπεί τη γλύκα του κέικ και τους ταιριάζει καταπληκτικά!

 

Φτιάξτε τα λοιπόν- είμαι σίγουρη πως σας έπεισα- για όλους τους παραπάνω λόγους!  Απολαύστε τα κάθε στιγμή της ημέρας!

 

Και θυμηθείτε, είναι το ιδανικό γλυκό σνακ για τα παιδιά μας, που διαβάζουν για τις εξετάσεις!

Red Velvet Cupcakes

Ελαφρώς προσαρμοσμένη από το The Hummingbird Bakery                

  • Μερίδες: 24 τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 120γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ.ζάχαρη
  • 20γρ.κακάο
  • 2 μεγάλα αυγά βιολογικά
  • 28γρ.κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 240γρ.ξινόγαλα
  • 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ.αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 24 χάρτινες θήκες για cupcakes

 Για τo frosting

  • 300γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 80γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130γρ. τυρί κρέμα -κρύο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Με μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει . Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο και κρεμώδες.

       

Σε μπολάκι ανακατεύουμε το κακάο, τις βανίλιες και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε μια πηχτή πάστα. Προσθέτουμε την πάστα στο μείγμα του βουτύρου, και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί ομοιόμορφα το χρώμα.

        

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε σε 2 δόσεις το ξινόγαλα και το αλεύρι με το αλάτι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε τη σόδα με το ξύδι, (θα αφρίσει) και τη ρίχνουμε μέσα στη ζύμη μας.

          

Ανακατεύουμε καλά, χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Μοιράζουμε με κουτάλι τη ζύμη στις θήκες μιας φόρμας για cupcakes, γεμίζοντας τες μέχρι τη μέση(περίπου). Χτυπάμε 1-2 φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο και τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.

        

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε  μίξερ (με το εξάρτημα σύρμα) χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού σε μία δόση και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο και αφράτο γλάσο. Δεν παραχτυπάμε, γιατί υπάρχει κύνδυνος να κόψει το μείγμα.

        

Μόλις τα cupcakes είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα γαρνίρουμε  με  γλάσο  πάνω σε κάθε cupcake(1 κουταλιά σούπας είναι αρκετή για κάθε κέικ). Εναλλακτικά γαρνίρουμε χρησιμοποιώντας  ένα κορνέ.  Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κέικ για χρώμα.

        

Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα με δόξα και τιμή!!

 

Καλή επιτυχία!

 

 

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *