H νοστιμιά της απλότητας σε ένα κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!

2382 2

H νοστιμιά της απλότητας σε ένα κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!

Πως ένα απλό και εύκολο φαγητό μπορεί να γίνει το απόλυτο comfort food!

Το φαγητό που θυμίζει μανούλα…

Μην νομίζετε πως κάθε μέρα φτιάχνω περίεργα και «γκουρμέ» πιάτα για την οικογένειά μου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα απλό μαμαδίστικο φαγητό θα σώσει την κατάσταση πείνας στο σπίτι μας, παράλληλα όμως θα ικανοποιήσει πλήρως και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Γιατί φίλοι μου, μήπως η νοστιμιά, η τελειότητα, η ευτυχία δεν βρίσκεται στα απλά πράγματα?

Σε αυτό το απλό, λιτό φαγητό με τα λίγα υλικά που είναι όμως τόσο μοναδικά υπερνόστιμο, που πραγματικά θα σας σπάσει τη μύτη όσο ψήνεται, και θα σας κάνει να αδημονείτε για να το γευτείτε!

Με 2-3 υλικά που θα απογειώσουν τη γεύση, 2-3 μυστικά στο ψήσιμο και έχετε το τέλειο φαγάκι για όλη την οικογένεια!

Εδώ θα φανεί η τέχνη και η «αξία» του μάγειρα…

Για αυτό το λόγο αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή αλλά και μερικές εύκολες οδηγίες για να φτιάξετε το κλασικό αυτό φαγητό, ακόμη πιο νόστιμο. Τόσο νόστιμο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας…

Μπούτια από κοτόπουλο λοιπόν, με τραγανή, πικάντικη πετσούλα, ζουμερό κρέας και τέλειες μελωμένες πατάτες, καροτάκια που έχουν γλασάρει στη θεική σαλτσούλα αλλά και ψητά ολόκληρα σκόρδα. Ένα όνειρο!!!

 

Συνοδέψτε με ένα τζατζίκι βαρβάτο και μια χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο λαδάκι .  Μια δροσερή μπύρα, για μένα η αγαπημένη weiss, και φύγαμε για ένα  σούπερ γεύμα σε ρυθμούς καλοκαιριού!

 

Μπούτια κοτόπουλου με πατάτες και καρότα στο φούρνο!

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 5-6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 6-7 μικρά καρότα ολόκληρα(ή κομμάτια από 3-4 μεγάλα καρότα)
  • 7-8 σκ.σκόρδο με την φλούδα
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2κ.σ. μέλι
  • 2κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή αποξηραμένο
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε  τα μπούτια και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, να πάει παντού.

Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες, τα καρότα, τα σκόρδα με τη φλούδα και αλατοπιπερώνουμε. Σε επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάμε τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και την πάπρικα. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο να πάει παντού και τέλος το θυμάρι.

    

Τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου, και ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανή η πέτσα του. Φροντίζουμε, τουλάχιστον 2-3 φορές να περιχύσουμε με τα ζουμιά από το ταψί το κοτόπουλο, αλλά και να ακατέψουμε με προσοχή τις πατάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρνάμε μια φορά τα μπούτια από την άλλη μεριά για να πάρουν χρώμα, επίσης. Μόλις τα μπούτια είναι έτοιμα και έχουν πάρει ωραίο καστανό χρώμα, τα αφαιρούμε σε επιφάνεια κοπής, καλύπτοντας ελαφρά με αλουμινόχαρτο, να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά.

  

 

Εντωμεταξύ  τοποθετούμε το ταψί με τις πατάτες και τα καρότα λίγο ψηλότερα στο φούρνο, και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και η σάλτσα να μελώσει.

Σερβίρουμε σε πιάτα χωρίς να παραλείψουμε τα σκόρδα που έχουν μετατραπεί σε μια τέλεια κρέμα…

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Related Post

Γρανίτα φράουλα, απλά υπέροχη!

Posted by - 3 Ιουλίου, 2018 0
Γρανίτα φράουλα! Αυτές οι τελευταίες φράουλες που βρήκα προχθές στη λαϊκή ήταν απίθανες! Αρωματικές, γλυκές και πεντανόστιμες, έγιναν μια γρανίτα…

There are 2 comments

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *