Red Velvet Roll το γορτινό!

455 0

Red Velvet Roll το γιορτινό!

Σήμερα λοιπόν η τελευταία μέρα του σημαδιακού 2020 και σκέφτομαι πως όσο κι αν ήταν μια απίστευτη και δύσκολη χρονιά της αξίζει ένας ωραίος αποχαιρετισμός!

Και ας ανοίξουμε την καρδιά μας, ας καλωσορίσουμε την νέα χρονιά με χαρά και αισιοδοξία, με τις μεγαλύτερες προσδοκίες, και με αυτόν τον ονειρικό κορμό red velvet cake!

Tόσο «φωτεινό», τόσο γιορτινό, τόσο πανέμορφο αυτό το red velvet roll είναι ότι χρειάζεστε για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και το γιορτινό σας τραπέζι της πρώτης μέρας του χρόνου!

Για μένα το ιδανικό επιδόρπιο, ελαφρύ και αέρινο με μια κρέμα βελούδινη και απολαυστική… δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτόν τον γλυκό πειρασμό!

Και αν είναι τόσο διαφορετικές αυτές οι γιορτές , μπορούμε ακόμα να βρούμε τη χαρά στην δημιουργία ζεστού και γιορτινού κλίματος για την οικογένειά μας… Ένα νόστιμο πιάτο, ένα φανταχτερό γλυκό, ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι…

Η μαγειρική και πάλι με «έσωσε» κυριολεκτικά και μεταφορικά… φέτος τις γιορτές πιο πολύ από ποτέ, μαγειρεύω… και μαγειρεύω…και  αυτό ναι, με κάνει ευτυχισμένη!

Μια μικρή στιγμή χαράς και ευτυχίας, αυτός ο γιορτινός κορμός! Φτάνει και μόνο να τον κοιτάς…(not)… Κλείσε τα μάτια και απόλαυσέ τον κουταλιά-κουταλιά…

Καλή Πρωτοχρονιά αγαπημένοι μου φίλοι και είθε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και όπως την έχει ονειρευτεί ο καθένας…

Red Velvet Roll

Μερίδες: 10-12 φέτες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά

Χρόνος αναμονής : 2 ώρες

 

Υλικά

Για τον κορμό

  • 130γρ.αλεύρι κοσκινισμένο
  • 100γρ.ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50γρ.καστανή ζάχαρη
  • 15γρ.κακάο
  • 30γρ. ηλιέλαιο
  • 30γρ.ξινόγαλα
  • 4 μεγάλα αυγά βιολογικά
  • 1κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(πάστα κατά προτίμηση)
  • 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.γ.σόδα μαγειρικής
  • 1 κάψουλες βανιλίνη
  • ½ κ.γ.αλάτι
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 100γρ. άχνη για το ρολάρισμα
  • κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα

 Για τo frosting

  • 200γρ. λευκή σοκολάτα
  • 125γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ.τυρί κρέμα
  • 200γρ.άχνη κοσκινισμένη

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε με λαδόκολα μια λαμαρίνα 30Χ20εκ και αλείψτε την με λίγο βούτυρο.

Σε μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.

Στο μπολ του μίξερ βάσης με το φτερό, προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα απαλό, ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέστε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα, το ξύδι, το χρώμα και τη βανίλια. Χτυπήστε για λίγο ακόμα. Προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν παραχτυπάμε τη ζύμη.

  

Αδειάστε τη ζύμη μέσα στη λαμαρίνα με τη λαδόκολα και στρώστε απαλά με μια σπάτουλα. Ψήστε  για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κέικ. Αφαιρέστε από το φούρνο.

  

Στρώστε πάνω στον πάγκο σας μια βαμβακερή καθαρή πετσέτα(όχι χνουδωτή) και πασπαλίστε γενναιόδωρα όλη την επιφάνειά της με άχνη.  Ενώ είναι ακόμη ζεστό το κέικ αναποδογυρίστε το με προσοχή πάνω στην πετσέτα. Αφαιρέστε την λαδόκολα.

  

Με τη βοήθεια της πετσέτας γυρίστε το κέικ σε ρολό και αφήστε το διπλωμένο μέχρι να κρυώσει τελείως, περίπου 2 ώρες.

Εντωμεταξύ φτιάξτε την κρέμα. Λιώστε ευγενικά  την σοκολάτα σε μπεν μαρί (μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ελαφρά). Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου. Σε μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει απαλό και βελούδινο. Προσθέστε την άχνη και χτυπήστε για λίγα λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέστε την σοκολάτα και χτυπήστε δυνατά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Κρυώστε στο ψυγείο.

      

Προσεκτικά ξετυλίξτε το ρολό και απλώστε τη μισή  κρέμα. Ρολάρετε ξανά απαλά το κέικ με την γέμιση(χωρίς την πετσέτα). Προσθέστε μερικές κουταλιές από την κρέμα στην επιφάνεια και κάντε  γραμμές με ένα πιρούνι. Διακοσμήστε με τα κόκκινα φρούτα.

  

Κρυώστε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τον κόψετε. Γαρνίρετε με επιπλέον κρέμα στο σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία και Καλή χρονιά!

 

Related Post

Hello September!

Posted by - 3 Σεπτεμβρίου, 2019 0
Hello September! Πόσο γρήγορα πέρασε και αυτό το καλοκαίρι! Και αν πάντα ο Σεπτέμβρης με γεμίζει θλίψη(σύνδρομο σχολείου), φέτος βλέπω…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *