Lemon cheesecake, πλούσιο και αρωματικό !

393 0

Lemon cheesecake, πλούσιο και αρωματικό !

When life gives you lemons, forget the lemonade. Make a rich lemon cheesecake and blame life for the extra pounds… που λέει και ένα γνωμικό… Ταυτίζομαι πλήρως…

Εμένα τώρα η ζωή ή μάλλον καλύτερα η θεία Βαρβάρα, μου χαρίζει συχνά πυκνά τα απίθανα βιολογικά λεμόνια από τη λεμονιά της  και κάθε φορά έχω  χαρά μεγάλη!

Σίγουρα δεν θα φτιάξω λεμονάδα (άστην για αργότερα) και σίγουρα θα κατηγορήσω την άτιμη ζωή για τις θερμίδες που έχουν όλα τα αγαπημένα μου γλυκά!!

Τώρα είχα ήδη αποφασίσει ότι θα φτιάξω lemon curd, την υπέροχη αυτή λεμονάτη σάλτσα που λατρεύω… για να την συνδυάσω με το πιο πλούσιο, αρωματικό και δροσιστικό cheesecake λεμόνι που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Η άνοιξη, η χαρά, η προσμονή, η γλύκα και η δροσιά σε αυτό το πανέμορφο τσιζκέικ λεμόνι με άνθη πασχαλιάς!

Αλήθεια ξέρετε πως τα άνθη πασχαλιάς είναι βρώσιμα?

Πραγματικά λατρεύω τις πασχαλιές με το υπέροχο χρώμα και το μεθυστικό άρωμα και κάθε που ξεπροβάλλουν ανυπομονώ να γεμίσω τα βάζα μου αλλά και να στολίσω τα γλυκά μου, και να φτιάξω το τέλειο σιρόπι με τα μωβ λουλούδια.

Φτιάξτε αυτό το γλυκάκι είναι τέλειο σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό ή το απόγευμα μαζί με τον καφέ, είναι δε τόσο εύκολο μα συνάμα τόσο δημιουργικό και υπέροχο…

 

Lemon cheesecake

  • Μερίδες: 6-8 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 5-6 ώρες

 

Υλικά

Για τη βάση

  • 200γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
  • 75γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150γρ.ζάχαρη άχνη
  • 300γρ.κρέμα γάλακτος
  • 420γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα βιολογικά
  • 3 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό

Για τη lemon curd

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 4 κρόκοι αυγών
  • Ξύσμα από 4 λεμόνια ακέρωτα βιολογικά
  • 120γρ.χυμός λεμονιού

Άνθη πασχαλιάς για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Για τη βάση: Αλέθουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε στη βάση από μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 20εκ. με δαχτυλίδι και στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για την κρέμα: Τοποθετούμε τους κρόκους με την μισή άχνη σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.  Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με το σύρμα επίσης, το τυρί κρέμα με το ξύσμα λεμονιού ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα των κρόκων στο τυρί, και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

       

Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την lemon curd: Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα(για 10 λεπτά περίπου), να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μας, ώστε να καλύπτει τη ράχη ενός κουταλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

   

Για το στήσιμο και το σερβίρισμα: Περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη lemon curd και γαρνίρουμε με τα άνθη της πασχαλιάς. Κρυώνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν ξεφορμάρουμε και κόψουμε σε κομμάτια.

 

 

 

 

 

 

Related Post

To σοκολατένιο κέικ!

Posted by - 2 Μαΐου, 2018 0
To σοκολατένιο κέικ! Προσαρμοσμένη από την συνταγή του Donal Skehan Η μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου κέικ που πλημμυρίζει το σπίτι, είναι…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *