Ζυμαρικά με λουκάνικα ΤΙΑΚΑΣ, ντοματίνια και μοτσαρέλα!
Αν δεν είναι αυτό… το καλοκαίρι σε ένα πιάτο… τότε ποιο??
Πολύχρωμο και ζουμερό, γεμάτο νόστιμα λαχανικά και φυσικά τα λουκάνικα!! Τα λουκάνικα τα χωριάτικα, τα σωστά, τα παραδοσιακά, τα Σουφλιώτικα… τα λουκάνικα ΤΙΑΚΑΣ!
Γιατί βρε παιδιά σε ποιον δεν αρέσουν τα χωριάτικα λουκάνικα??
Για μένα ήταν και παραμένουν τα αγαπημένα μου… και πάντα αυτή η ανάμνηση της γεύσης, της μυρωδιάς… θυμάμαι χρόοοονια πριν, τη μαμά μου να μας ψήνει τα λουκάνικα στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο, απαραιτήτως με μια ντοματοσαλάτα, φρέσκο ψωμί και μπόλικη κέτσαπ…(καλά μην βαράτε… μικρό παιδί ήμουν…)
Σήμερα συνεχίζω να λατρεύω τα λουκάνικα, και τα μαγειρεύω συχνά στο σπίτι, όχι μόνο ψητά αλλά και ραγού με πλούσιες σάλτσες!
Είπα λοιπόν τώρα να τα εντάξω σε μια σάλτσα για ζυμαρικά, που να ταιριάζει στο ζεστό καλοκαιρινό καιρό, με γλυκά και ζουμερά ντοματίνια, βασιλικό, δροσερά κολοκυθάκια, μπόλικο σκορδόλαδο(απόλυτο must και διόλου προαιρετικό) και έξτρα λιωμένη μοτσαρέλα!
Ένα σούπερ πιάτο, εύκολο και γρήγορο μα τόσο νόστιμο και απολαυστικό, που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε…
Να η ευκαιρία λοιπόν να δείτε, πως τα λουκάνικα δεν μαγειρεύονται μόνο στο μπάρμπεκιου!
Δοκιμάστε τα απίθανα λουκάνικα ΤΙΑΚΑΣ σε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε…
Καλή μας όρεξη!
Casarecce με λουκάνικα ΤΙΑΚΑΣ, ντοματίνια και μοτσαρέλα
- Μερίδες: 3-4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
- 12 λουκάνικα χωριάτικα ΤΙΑΚΑΣ
- 500γρ. ζυμαρικά Casarecce(πλεξούδες) ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 500γρ. ντοματίνια
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φετάκια
- 1 κούπα baby σπανάκι (προαιρετικά)
- Φύλλα βασιλικού
- 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια
- ρίγανη
- ½ κούπας σκορδόλαδο
- Πιπεριά τσίλι(προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για το σκορδόλαδο
200γρ. ελαιόλαδο
6-7 σκ. σκόρδο
Εκτέλεση
Για το σκορδόλαδο, αλέθουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Διατηρούμε όσο περισσέψει στο ψυγείο.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτρια κομμάτια. Αν είναι φρέσκα, μπορούμε να αφαιρέσουμε το περίβλημά του.
Σε καυτό μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, πετάμε τα λίπη και σκουπίζουμε καλά το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο σκεύος και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά. Αλατίζουμε και αποσύρουμε σε ένα σκεύος. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, προσθέτουμε 2-3κ.σ. από το σκορδόλαδο στο τηγάνι μαζί με τα ντοματίνια. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, να γλασάρει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, λίγο νερό αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα.
Εντωμεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Κρατάμε μια κούπα απ΄το νερό που έβρασαν.
Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα με τα λουκάνικα, το σπανάκι, τα κολοκυθάκια σοτέ, τα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας. Αν χρειάζεται αναζωογονούμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Γαρνίρουμε με extra σκορδόλαδο, και σερβίρουμε αμέσως, απολαμβάνοντας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή μια παγωμένη μπύρα.