Ένα εξωτικό, κρεμώδες ρυζόγαλο!
Ρυζόγαλο με τρία γάλατα
Ποτέ δεν ήμουν στην πραγματικότητα «ο άνθρωπος του γάλατος»! Μικρό παιδί, θυμάμαι τον εαυτό μου αλλά και την αδερφή μου να προσπαθούμε να πιούμε το ζεστό, φρέσκο αγελαδινό γάλα που μας έδινε η μαμά για πρωινό, κλείνοντας μύτη και μάτια… σκέτη κόλαση! Αλλά και σαν ενήλικας, έδινα αγώνα για να πιω γάλα ακόμα και όταν ήμουν έγκυος… μάλλον για αυτό έπεσα με τα μούτρα στην παρασκευή γλυκών με μπόλικο γάλα!
Είναι αλήθεια πως λατρεύω όλα τα γαλακτερά γλυκά, κρέμες, πουτίγκες, παγωτά…
Όσο για το αγαπημένο μου ρυζόγαλο, μπορώ να το τρώω κάθε μέρα, όλη μέρα! Για πρωινό, για βραδινό, για επιδόρπιο, για σνακ…
Το κλασικό ελληνικό ρυζόγαλο με το φρέσκο γάλα και τη μεθυστική μυρωδιά της κανέλας, ξυπνά μνήμες από την παιδική ηλικία, όταν μας το σέρβιρε η μαμά μου για βραδινό μέσα από μια βαθιά σουπιέρα…
To εξωτικό-κρεμώδες ρυζόγαλο: Τρία γάλατα για αυτό το απίθανο ρυζόγαλο-φρέσκο γάλα πλήρες, ζαχαρούχο, και το γάλα καρύδας που δίνει απίστευτη, πλούσια γεύση και υφή! Ο τέλειος συνδυασμός για ένα κρεμώδες, χυλωμένο ρυζόγαλο όλο γλύκα και αρώμα! Άρωμα βανίλιας, καρύδας και κανέλας!
Σκληροπυρηνική γαρ, το τρώω καυτό, κατευθείαν από την κατσαρόλα! Εσείς απολαύστε το όπως σας αρέσει καλύτερα- ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο. Σε κάθε περίπτωση παραμένει κορυφαίο!
Ρυζόγαλο με τρία γάλατα
Μερίδες: 6-8 Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος : 50 λεπτά
Υλικά
- 100γρ. ρύζι γλασέ
- 800γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
- 400γρ.γάλα καρύδας
- 400γρ.ζαχαρούχο γάλα
- 1 λοβό φυσικής βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη
- 300γρ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
- Κανέλα Κευλάνης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το λοβό της βανίλιας μαζί με τα σποράκια της και το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά, το ρύζι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό αν δούμε ότι έχει σωθεί.
Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνη αντί λοβού βανίλιας, θα την προσθέσουμε προς το τέλος.
Μόλις το ρύζι μας είναι έτοιμο(δεν θα υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα), προσθέτουμε όλα τα γάλατα και φέρνουμε σε βρασμό. Αμέσως κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή(δεν θέλουμε να «πιάσει» από κάτω), και βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να χυλώσει, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του ζαχαρούχου κατά βούληση, αναλόγως πόσο γλυκό μας αρέσει. Πειραματιστείτε και αυξομειώστε, ανάλογα.
Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Το ρυζόγαλο θα πρέπει να είναι χυλωμένο και κρεμώδες(όχι πολύ σφιχτό). Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με την υπέροχη κανέλα Κευλάνης!
Απολαμβάνουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου(παραμένει κρεμώδες χωρίς να σφίξει). Αν περισσέψει κανένα μπολάκι( που δεν νομίζω…) τοποθετούμε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα…
Καλή σας όρεξη!