Τα κεράσια και ένα brownie όλο σοκολάτα!

1702 0

Τα κεράσια και ένα brownie όλο σοκολάτα!

Τα κεράσια! Ένα τεράστιο καλάθι με κεράσια ζουμερά, τραγανά και γλυκά,  πεσκέσι από την κερασιά της θείας στο χωριό!

Και πριν ακόμα καλά καλά τα γευτώ, οι σκέψεις μου γυρνάνε σε γλυκές μα και αλμυρές συνταγές… Τι να πρωτοφτιάξω με αυτά τα στρουμπουλά και νόστιμα κεράσια?

Και ενώ σκεφτόμουν ένα περίφημο γαλλικό κλαφουτί ή έστω ένα sponge cake βρε παιδί μου, με κεράσια εννοείται, τα  αγόρια μου με προσγείωσαν στην σκληρή πραγματικότητα της σοκολάτας!

« Μην τολμήσεις να ξοδέψεις τα κεράσια σε γλυκό χωρίς σοκολάτα!» η σκληρή δήλωσή τους.  Γιατί ,που πας βρε δόλια μάνα με το clafoutis και το ολόλευκο sponge cake?

Εντάξει λοιπόν, σοκολάτα… Σε ένα απίθανο brownie με frosting σοκολάτας με  λικέρ κεράσι αλλά και μπόλικα φρέσκα κερασάκια! «Ανάσταση» ο ένας, «Επιτέλους» ο άλλος… όλοι θα έμεναν ευχαριστημένοι, μαζί και εσείς, με αυτή την τέλεια συνταγή.

Μια συνταγή για αγαπημένο fudgy brownie, υγρό και συνεκτικό με μαστιχωτή υφή, την έντονη γεύση της εξαιρετικής σοκολάτας, ένα brownie που σε κάνει να αναφωνείς μμμμμμμ….με την πρώτη μπουκιά!

Η αλήθεια είναι πως εγώ προτιμώ την άλλη εκδοχή των brownies, αυτά που μοιάζουν λίγο με κέικ αλλά έχουν πάντα την λαστιχωτή υφή τους, τα λεγόμενα chewy brownies(κάποια άλλη φορά θα σας δώσω συνταγή και για αυτά).

Για τα αγόρια μου όμως, τα fudgy  είναι τα καλύτερά τους, τα αγαπημένα τους, και τα “χτυπάνε αλύπητα” όλες τις ώρες της ημέρας…

Εγώ φυσικά, συνεχίζω να αναζητώ και να δοκιμάζω διάφορες συνταγές για brownies(άλλωστε υπάρχουν τόσες πολλές). Βίτσιο? Πάντα ψάχνω για μια καλύτερη συνταγή…

 

Φυσικά μπορείτε να παραλείψετε τα κεράσια, ακόμη και το γλάσο(not) και να τα απολαύσετε σκέτα στην πιο απλή εκδοχή τους με τον καφέ σας ή ένα ποτήρι γάλα, που τους ταιριάζει τέλεια!

Fudgy Brownies με frosting σοκολάτας και κεράσια!

  • Μερίδες: 12-16 τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά

Για τα brownies

  • 225γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 225γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 300γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 αυγά μέτρια
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • Φρέσκα κεράσια για το γαρνίρισμα
  • Έξτρα βούτυρο και κακάο για το ταψί

 Για τo frosting

  • 70γρ.σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 30γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 80γρ.κρέμα γάλακτος
  • 1κ.γ.λικέρ κεράσι(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο(αν θέλουμε χρησιμοποιούμε λαδόκολα) ένα μακρόστενο ταψάκι 22Χ30εκ.

Σε μπασίνα προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν.

   

Με μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει πολύ αφράτο(5-7 λεπτά) .

  

Προσθέτουμε την σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την βανίλια, το αλάτι και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

   

Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψάκι και τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Το ψήσιμο θέλει την προσοχή μας, μια και δεν θέλουμε να το ψήσουμε πολύ-θα φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ σε αυτή την περίπτωση. Ούτε βέβαια να το βγάλουμε άψητο. Πρακτικά είναι έτοιμο όταν έχει σκληρή κρούστα στην επιφάνεια, είναι σχετικά υγρό στη μέση, έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού και οι γωνίες είναι πιο τραγανές.

Αφαιρούμε από φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την σοκολάτα, και μόλις λιώσει προσθέτουμε την άχνη. Κατεβάζουμε από την φωτιά .Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και τέλος προσθέτουμε την κρέμα και το λικέρ και ομογενοποιούμε.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια το προσθέτουμε πάνω στο μπράουνι. Γαρνίρουμε με τα κεράσια(αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια-προσθέτουμε και μερικά ολόκληρα για ντεκόρ).

Κόβουμε σε κομμάτια(αφού έχει κρυώσει) και σερβίρουμε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζει ωραία και με παγωτό βανίλια.

Καλή σας επιτυχία!

Related Post

Red Velvet Roll το γορτινό!

Posted by - 30 Δεκεμβρίου, 2020 0
Red Velvet Roll το γιορτινό! Σήμερα λοιπόν η τελευταία μέρα του σημαδιακού 2020 και σκέφτομαι πως όσο κι αν ήταν…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *