Πουτίγκα σοκολάτας, η αλλιώς «η σοκολατένια λάβα»!

3182 0

Πουτίγκα σοκολάτας, η αλλιώς «η σοκολατένια λάβα»!

Καμιά φορά νιώθω πως δεν έχω τίποτα να πω… Κι όλο αναβάλλω την ανάρτηση, από αύριο σε αύριο… κι ας έχω ένα σωρό συνταγές που θέλω να ανεβάσω…

Έτσι και σήμερα, αυτή τη νωχελική  Δευτέρα, δεν μου βγαίνουν εύκολα οι λέξεις…   Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να ψήνω ένα μοσχοβολιστό κέικ, απ΄το να κάθομαι να γράφω μπροστά στον άχρωμο υπολογιστή.

 

Αυτή είναι η περίοδος των γλυκών ψησιμάτων… Κέικ πρωτότυπα και ιδιαίτερα, μπισκότα και μάφινς, και κάθε λογής γλυκιά αμαρτία που μου «μπαίνει στο μάτι»… Έχω επιδοθεί σε μαραθώνιο διαβάσματος και αναζητήσεως λαχταριστών συνταγών και το έχω σε κακό να μην ψήσω έστω και ένα κέικ την ημέρα, βρε παιδί μου!

Τα αγόρια απ΄την άλλη, είναι δεκτικά να δοκιμάζουν κάθε καινούρια μου δημιουργία… παράπονο δεν έχω…  «όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν!»

Τις προάλλες μου ζητούσαν απεγνωσμένα, ένα σουφλέ σοκολάτας. Μα πόσο βαρετό, η αλήθεια…

-Θα σας κάνω μια πουτίγκα σοκολάτας, τους απαντώ! Και θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο!!!

Το συμφωνήσαμε λοιπόν, και όπερ και εγένετο «Πουτίγκα σοκολάτας», ακαταμάχητη, μεθυστική, με την καυτή σοκολάτα να ρέει και να ενώνεται με την κρύα κρέμα … ο απόλυτος  σοκολατένιος πειρασμός!

Το τέλειο επιδόρπιο για τους απανταχού σοκολατομανείς, φίλοι μου!

Λίγα και απλά υλικά, ένα μίξερ, η καλή σας διάθεση. Τίποτε άλλο!

 

 

Πουτίγκα σοκολάτας                                                                   

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 175γρ.βούτυρο γάλακτος
  • 125γρ.ζάχαρη
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αυγά βιολογικά
  • 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. κρύα κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, τα 150γρ. της σοκολάτας με το βούτυρο. Ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

  

Σε μίξερ βάσης ή με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε ένα μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

   

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, και ενσωματώνουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την υπόλοιπη σοκολάτα(50γρ. ψιλοκομμένη), ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε τη ζύμη στο πυρέξ και την ισιώνουμε ελαφρά.

    

Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10-12 λεπτά περίπου, να πιάσει κρούστα από πάνω, να φαίνεται ότι έχουν ξεκολλήσει οι άκρες, αλλά να είναι ρευστή στο εσωτερικό.

Αφαιρούμε από το φούρνο, περιχύνουμε με την κρύα κρέμα ή με το παγωτό, σερβίρουμε σε μπολάκια, και απολαμβάνουμε αμέσως.

Προσοχή στο σκεύος ψησίματος, δεν θέλουμε να είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση διπλασιάζουμε τη δόση ή μειώνουμε το χρόνο ψησίματος.

Καλή σας επιτυχία και Καλή όρεξη!

 

 

Related Post

Red Velvet Roll το γορτινό!

Posted by - 30 Δεκεμβρίου, 2020 0
Red Velvet Roll το γιορτινό! Σήμερα λοιπόν η τελευταία μέρα του σημαδιακού 2020 και σκέφτομαι πως όσο κι αν ήταν…

Γαλατόπιτα η παραδοσιακή!

Posted by - 12 Μαρτίου, 2020 0
Γαλατόπιτα η παραδοσιακή! Τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας στο σπίτι (Covid- 19),  μαγειρικά και δημιουργικά, τι…

There are 1 comments

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *