Κέικ με σμέουρα, το αρωματικό!

1564 0

Κέικ με σμέουρα, το αρωματικό!

Ένα κέικ για το Σαββατοκύριακο, ένα κέικ γιορτινό για τα Χριστούγεννα, ένα κέικ μοσχοβολιστό που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα γεμίσει την κουζίνα σας με χρώματα και αρώματα!!

Αυτό το κέικ θα φτιάξουμε σήμερα και Let the Christmas baking begin!!!

Σήμερα… Σήμερα, πρώτη μέρα στο γραφείο μετά από ένα πανέμορφο ταξίδι στη Γαλλία, στη Νορμανδία… και σαν να βρίσκομαι σε ένα παράλληλο κόσμο… εκεί και εδώ…

Το μυαλό, η σκέψη, η αίσθηση, εκεί!  Εκεί, στις πανέμορφες εξοχές, στα μικρά χωριά και τις πολίχνες, στα ρομαντικά café… και ναι, στις μοναδικές brasseries, boulangeries, patisseries  και στη γαλλική κουζίνα που τόσο αγαπώ!

Το κορμί εδώ… πρέπει να συνεργαστεί, και ας είναι… Ας ψήσουμε ένα κέικ, ευκαιρία να γλυκάνουμε τη μέρα, να χουχουλιάσουμε στο γιορτινό μας σπίτι με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και  ένα κομμάτι κέικ με σμέουρα!

Αυτό είναι το αγαπημένο μου κέικ λεμονιού, υγρό και βουτυριένο, στο οποίο πρόσθεσα μερικά σμέουρα που απογείωσαν τη γεύση, με το μοναδικό τους άρωμα και την υπόξινη φρεσκάδα τους.

Λεμόνι, σμέουρα και μπόλικη άχνη από πάνω για Christmas spirit!

Αφράτο, ζουμερό, μαλακό, αρωματικό, χριστουγεννιάτικο!! Θέλετε κάτι άλλο για ένα ζεστό Σαββατοκύριακο?

Εγώ πάντως όχι!

 

Κέικ λεμονιού με σμέουρα

  • Μερίδες: 10 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

 

Υλικά

  • 120γρ.βούτυρο γάλακτος μαλακό
  • 250γρ.ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 125γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 180γρ. σμέουρα κατεψυγμένα
  • 2κ.σ. άχνη + 1 κ.σ. αλεύρι(για τα σμέουρα)
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα μακρόστενη για κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε μίξερ βάσης με το φτερό ή με μίξερ χειρός,  χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αφράτο και βελούδινο για περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα, με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Δεν παραχτυπάμε το μείγμα.

 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κατεψυγμένα σμέουρα και προσθέτουμε την άχνη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά να καλυφθούνε.

   

Τα προσθέτουμε στη ζύμη του κέικ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ.

Τοποθετούμε στο χαμηλό ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε ακόμη 20 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα την οποία βυθίζουμε στο κέικ. (θα πρέπει να βγαίνει καθαρή). Αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσει ελαφρά το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!

 

 

Related Post

Γαλατόπιτα η παραδοσιακή!

Posted by - 12 Μαρτίου, 2020 0
Γαλατόπιτα η παραδοσιακή! Τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας στο σπίτι (Covid- 19),  μαγειρικά και δημιουργικά, τι…

Vegan Xριστούγεννα!

Posted by - 14 Δεκεμβρίου, 2018 0
Vegan Χριστούγεννα!! από τη Σταυρούλα Λασκαρούδια Vegan Χριστούγεννα,γίνονται? Φυσικά και γίνονται! Αυτή την χρονιά πήρα την απόφαση για πρώτη φορά,…

Κουνουπίδι & cheese!

Posted by - 12 Νοεμβρίου, 2020 0
Κουνουπίδι & cheese! Πραγματικά δεν είναι υπέροχα τα κουνουπίδια? Και πόσο όμορφα και ζωηρά φαίνονται στoυς πάγκους της λαϊκής και…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *