Μους λεμόνι, δροσερή και υπέροχη!

1182 0

Μους λεμόνι, δροσερή και υπέροχη!

Αυτό το καλοκαίρι είπα θα κρατηθώ μακριά από τις κουζίνες… και εν μέρει τα κατάφερα( εντάξει έχω και μια οικογένεια να θρέψω φίλες μαμάδες, σύζυγοι… με εννοείτε…)

Κρατήθηκα μακριά και από εδώ λοιπόν(σνιφ) και όλο έβρισκα δικαιολογίες για να μην «στρωθώ» … η ζέστη… η βαρεμάρα… η δουλειά… η έλλειψη έμπνευσης… μερικά ταξιδάκια!

Περιέργως προχθές ο γιος μου, μου ζήτησε μους λεμόνι! Αφού τον κοίταξα καλά καλά, (νομίζω ποτέ μου δεν έχω κάνει μους λεμόνι) σκέφτηκα πως «Ναι, γιατί όχι»?

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Αυτή μπορεί να είναι η ευκαιρία μου να έρθω πάλι εδώ, για να σας γλυκάνω, να σας τρατάρω μια λαχταριστή, βελούδινη, αφράτη και τόσο αρωματική μους!

Ένα γλυκάκι ελαφρύ και δροσερό, πανεύκολο και απλό!

Έκοψα 3 μεγάλα μυρωδάτα λεμόνια από τη λεμονιά της θείας, γιαούρτι, κρέμα, ζαχαρούχο, και ιδού!

 

Και εγώ η ίδια δεν πίστευα την υπέροχη υφή που έχει αυτή η μους, χωρίς την προσθήκη αυγού. Τόσο απαλή, τόσο αέρινη, τόσο εθιστική!

Και εγκρίθηκε πανηγυρικά η μους, με τις θετικές ψήφους από υιό και σύζυξ! Τίποτα άλλωστε δεν μπορεί να πάει στραβά, σε ένα γλυκό με λεμόνι, ε?

Φτιάξτε την και εσείς και απολαύστε αυτό το δροσερό γλυκάκι σαν επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα, σαν απογευματινό σνακ αλλά και σαν πρωινό με λίγη βρώμη ή κορν φλέικς(this is for me!)

Η συνταγή αυτή ήρθε για να μείνει…

 

Μους λεμόνι

  • Μερίδες: 8 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

 

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
  • Χυμό & Ξύσμα από 3-4 λεμόνια βιολογικά
  • Ξύσμα λάιμ (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ βάσης με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, χτυπάμε την κρύα κρέμα σε μια σαντιγύ. Αποσύρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα. Στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται αρκετά νερουλό αλλά όσο  χτυπάμε το μείγμα, αυτό θα αφρατεύει και θα αποκτήσει όγκο. Αυτό είναι και το μόνο μυστικό για να πετύχουμε την τέλεια υφή της μους.

Αδειάζουμε τέλος, τη χτυπημένη κρέμα μέσα στο μείγμα  του γιαουρτιού και ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ.

Μοιράζουμε ισόποσα σε μπολάκια και κρυώνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με το ξύσμα λάιμ, με φύλλα βασιλικού, τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου ή δημητριακά αν θέλουμε, και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *